Nürnberg’de anma etkinliği

Aralık'ta katledilenlerin anıldığı etkinlikte Şehbal Şenyurt, “Uygulayıcılarının, imza atanların isim isim deşifre edilmesi gerekiyor”; Hozan Emekçi ise “Bugün farklılıklar Türkiye'de yaşayabiliyorsa gerillanın direnişinden dolayıdır" diye konuştu.

Almanya'nın Nürnberg kentinde Türk devletinin gerçekleştirdiği Maraş, Roboskî ve 19 Aralık cezaevi katliamlarında yaşamları yitirenler anıldı.
Nürnberg Demokratik Güç Birliği tarafından Medya Halk Evi'nde düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Katliamda yaşamlarını yitirenler için yapılan saygı duruşu ardından sinevizyon gösterisi yapıldı.
Anmada konuşan yazar Şehbal Şenyurt Arınlı, katliamlarda cezasızlık politikaları devam ettiği müddetçe katliamların süreceğini belirterek, "Katliamların uygulayıcılarının, imza atanların tek tek, isim isim deşifre edilmesi gerekiyor" dedi.

Ardından bir konuşma yapan Hozan Emekçi, Maraş katliamı sırasında yaşadıklarını dile getirdikten sonra, "Bugün eğer farklılıklar Türkiye'de yaşayabiliyorsa o da direniş ruhunun olmasındandır. Bu direnişçi ruh da gerilladır. O direnişçi ruhu yok edebilirlerse Türkiye'deki tüm farklılıkları yok edebilecekler. Farklılıklar yaşamlarını sürdürüyorsa direnişçi gerilladan dolayıdır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Hozan Emekçi türkülerini seslendirdi.