Oldenburg ve Leipzig’de Newroz kutlandı

Almanya’nın Oldenburg ve Leipzig kentlerinde Newroz büyük bir coşkuyla kutlandı.

Almanya’nın Oldenburg kentinde Kürdistanlılar kitlesel bir şekilde Newroz’u kutladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün haykırıldığı Newroz kutlaması saat 16:30’da Oldenburg HBF önünde başladı.

Konuşmalardan sonra halk yürüyüşe geçti. Kürdistanlıların yanı sıra Almanların da katıldığı yürüyüş boyunca sık sık, “Biji Serok Apo”, “Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok” sloganları atıldı.
Schlösshöfeplatz’da ise yürüyüşçüleri “Li çiyayan negere em Li her derê ne” yazılı pankart karşıladı. Şehit aile komitesinin yaktığı ateş ile halaya duran Kürdistanlılar Newroz ateşi etrafında yek vücut oldu. Alman Performans sanatçıları “Ateşin Dansı” isimli özel bir gösteri düzenledi.

LEIPZIG

Almanya’nın Leipzig kentinde de Newroz kutlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı kutlama “Ey Reqip” marşı eşliğinde devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehit ailelerinin Newroz ateşini yakması ile devam eden kutlamada müzik eşliğinde halaylar çekildi.

Kutlamada Ağrı eski Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz bir konuşma yaptı.

Yılmaz Güney Kürdistan’da Türk devletine ajanlık yapanların bundan vaz geçmesini ulusal birlik görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

HDP’ye yapılan baskılara da dikkat çeken Yılmaz “Önder Apo’nun çizgisinde kanımızın son damlasına kadar direneceğiz” dedi.

FED-KURD eşbaşkanı Menderes Canbek de yaptığı konuşmada sömürgeci faşist Türk devletinin Kürdistan’ın her tarafını işgal etmek istediğini ve Garê’de dört gün gerillanın karşısında dayanamadığını söyledi.

Canbek, “Garê direniş ruhuyla sizleri ulusal birliğe davet ediyoruz KNK çatısı altında birleşirsek hiçbir güç bizleri yıkamaz” dedi.

Konuşmalardan sonra kutlama halaylarla devam etti.