Rusya’daki Kürtler, Şengal katliamını protesto etti

Moskova'daki Kürtler Şengal'e saldırıyı protesto etti. Ülkedeki Kürt ve Êzidî kurumlar da saldırıyı kınadı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler, bir araya gelerek Türk devletinin Şengal'de yaptığı hava saldırısını kınadılar. Açıklama Moskova’da bulunan Mala Kurda'da, Rusya’da yaşayan Kürtler adına Rafike Kamıl ve Tara Qadır tarafından yapıldı.

'ÖNDERLİKSİZ BIRAKMAK İSTİYORLAR'

Kamıl, Rusya’da yaşayan Kürtler ve Êzidî toplumu olarak Türk faşist devletinin yaptığı hava saldırılarını şiddetle kınadıklarını belirtirken, bu saldırılar sonucunda şehit düşen Şengal Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali için baş sağlığı dilediler.

Kamıl, Êzidî toplumunun önderliksiz bırakılmak istendiğine dikkat çekerek, uluslararası güçlerin Kürt halkına dönük komploya devam ettiğini kaydetti.

GÜNEY HÜKÛMETİNE TEPKİ

Saldırının Başur hükûmetinin ihaneti sonucunda yapıldığından şüphelenildiğini kaydeden Kamıl, hükûmetin Êzidîlerin örgütlenmesine karşı çıktığını ve her seferinde bu tür saldırılarda yer aldığını söyledi. Kamıl, Irak Başbakanı Ebadi'nin Türkiye ziyaretiyle birlikte saldırının yapıldığına da değinerek, saldırının Irak yönetiminin haberi dahilinde yapıldığını söyledi.

Kürtlerin ve Êzidîlerin her yerde örgütlülüklerini büyütmeleri gerektiğini dile getiren Kamıl, saldırıları protesto etmeye de çağırdı.

'TÜRK DEVLETİ ÇETELERLE İŞ BİRLİĞİNDE'

Rusya’da bulunan Kürt halkı ve Êzidî toplumu organizasyonları da yazılı açıklama yaparak Şengal'e dönük saldırıyı kınadı.

DAİŞ çetelerine karşı savaşan Kürt güçlerine saldırıların devam ettiğine değinilen açıklamada, Türk devletinin çetelerle iş birliğine vurgu yapıldı.

KDP'nin Türk devletine desteğine de tepki gösterilen açıklamada, Irak hükûmetinin bu saldırılara göz yummamasını, bölgesini Türk uçaklarına kapatması çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, Zeki Şengali'nin düşünü kurduğu özgür Kürdistan ve Şengal'in uzak olmadığı mesajı verildi.