Serhad şehitleri Köln'de anıldı

Köln’de anılan 6 şehitten Serxwebûn Jêhat'ın kardeşi Tekin Serhat, başsağlığı dilediği Kürt halkından birbirlerini sevmelerini ve ittifakı güçlendirmelerini istedi; TekoJIN üyesi Mizgîn de, “Şehitlerimizin umudunu yaşatmak mücadele etmekle olur” dedi.

31 Aralık 2020 tarihinde Serhat sınırında şehit olan gerillalar Serxwebûn Jêhat, Lokman Gilîdax, Şirvan Pepûle, Akîf Yilmaz, Baran Botan ve Aslan Sîser için Almanya'nın Köln kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yapılan anmayı Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) düzenledi.

Gençler, şehit aileleri ve yurtseverlerin katıldığı anma saat 16:00'da şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmaya HPG Komutanı Serxwebûn Jêhat'ın kardeşi Tekin Serhat da katıldı ve bir konuşma yaptı. Serhat konuşmasında, “Üzgünüz, yüreğimiz yanıyor. Kürt halkının başı sağ olsun. Diğer kardeşim de şehittir” dedi.

Tekin Serhat, şehitlerin fotoğraflarına bakarak konuşmasını sürdürdü ve şu ifadeleri kullandı: “Siz ülkemizin aslanlarısınız. Sizi savaşarak değil ancak komplo ile şehit ettiler.”

Tekin Serhat sözlerini, “Kürtler birbirini sevsin, ittifakını güçlendirsin” şeklinde bitirdi.

Daha sonra Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Şengê Kahraman bir konuşma yaptı. “Bugün herkes yeni yılı kutluyor. Biz şehitlerimizi karşılıyoruz” diyen Kahraman, Kürdistan'a her gün bomba yağdığını söyledi.

Kahraman, “Kürdistan'ın özgürlüğü için savaşçılarımız için canlarını feda ediyor” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarı yaklaştıkça mücadele artıyor. Başarı, direniş ve inancımız her gün artıyor.”

Şengê Ana'nın konuşması bitince anmaya katılanlar, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Kurd û Kurdistan”, “Şehîd namirin” şeklinde slogan attı.

Şengê Ana'nın konuşması ardından 15 Ağustos Atılımı'nın Komutanı Mahsum Korkmaz'ın yaşamını anlatan bir sinevizyon gösterildi. Sinevizyon izlendikten sonra TekoJIN adına Mizgîn isimli genç bir kadın devrimci, konuşma yaptı.

Mizgîn şunları söyledi:

“Serhat şehitlerimizi anıyoruz. Anmaya katıldığınız için size teşekkür ediyoruz. Neden Mahsum Korkmaz arkadaşın portresini izledik? Gerillaların öğretmenidir. Mücadeleyi yoktan var edendir. Serhad şehitleri Egîd’in takipçileridir. Serxwebûn ve Akîf Yılmaz arkadaşlar büyük komutanlardı. Akif Yılmaz arkadaş, 14 Temmuz şehidi Akif Yılmaz'ın ailesindendir.”

TekoJIN temsilcisi sözlerini şöyle tamamladı:

“Zap, Metîna, Garê direnişleri bize güç veriyor. Türk devletini gerillalarımız geri püskürttü. Türk devleti ekonomik olarak çok sıkıştı. Şimdi örgütlenmeyi ve iradeyi büyütme zamanı. Enternasyonal bir harekete dönüşen Kürt direnişi, umudu uluslararası alanda da büyütmektedir. Şehitlerimizin umudunu yaşatmak mücadele etmekle olur.”