Sinaa Cezaevi’nde ve mahallelerde operasyon sürüyor

Sinaa Cezevi’nde ve Hesekê’deki mahallelerde operasyonlar sürerken, çok sayıda askeri malzemede ele geçirildi.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve QSD, Sinaa Cezaevi’nin kontrol altına alınmasının ardından cezaevinde arama-tarama operasyonuna 2. gününde devam ediyor.
İç Güvenlik Güçleri, Hesekê şehrinin diğer mahallelerinde de operasyon başlattı. DAİŞ çeteleri hücrelerini temizleme operasyonu Xiwêran ve Zihûr mahallelerinde de sürüyor.
Operasyonlarda DAİŞ çetelerine ait çok sayıda silah ele geçirildi. İç Güvenlik Güçleri'nin, çok sayıda Kalaşnikof, BKC, patlayıcı kemer ve bombaya el koyduğu belirtildi.
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Sinaa Cezaevi’nin 26 Ocak saat 14:50’de kontrol altına alındığını ve yaklaşık 3 bin 500 DAİŞ çetesinin teslim olduğunu duyurdu.

ÇOCUKLAR REHABİLİTASYON MERKEZİNDE

 DAİŞ, eğittiği yüzlerce çocuk ise Hesekê'de bulunan farklı rehabilitasyon merkezlerine götürüldü. Çocukların tutuklu olmadığı, rehabilitasyon amaçlı tutulduğu belirtildi. Her ülkenin kendi vatandaşı olan çocuklara sahip çıkması, birlikte uluslararası bir çözüm mekanizması kurulması çağrısı da yapıldı.

EHMED: KAPSAMLI VE MANİDAR BİR SALDIRIYDI

QSD  Genel Komutanlık Üyesi ve operasyonu yöneten komutanlardan Newroz Ehmed, MA'ya yaptığı açıklamada, Sinaa Cezaevi’nde Baxoz (Derazor 2019 operasyonu) operasyonunda ele geçirilen üst düzey DAİŞ’lilerin kaldığını belirtti. Cezaevinin bu nedenle DAİŞ’liler için önemli olduğunu ifade eden Ehmed, "Böylesi bir dönemde bu saldırının olması, Erdoğan’ın ‘Yeni bir strateji ile saldıracağız’ demesi bize manidar geliyor. Gerçekten de daha önce yapılan saldırılardan çok daha geniş kapsamlı ve farklı bir saldırıydı. Dışarıdan çok büyük bir sayıyla hazırlanmışlardı. Saldırılar daha öncekilerden çok daha farklı ve örgütlü bir şekilde organize edilmişti” dedi.

 'BİZ ENGELLERKEN TÜRK DEVLETİ SALDIRDI'

Türkiye’nin kontrolü altında olan gruplar ile aynı zamanda Irak ve Suriye’den bazı grupların bölgeye geldiğini belirten Ehmed, "Saldırıyla birlikte bu grupların hepsi harekete geçti" dedi.

Ehmed, "Teslim olanların birçoğu Türkiye’nin kontrolü altındaki bölgelerden geldiğini itiraf ediyorlar. Bu saldırıları püskürtmek ve cezaevini tekrardan kontrol altına almaya çalıştığımızda Türk devletinin saldırıları, bir kez daha oldu. Bu da dikkat çekiciydi. Yürüttüğümüz soruşturmalar hepsini tek tek ortaya çıkartacaktır” diye belirtti.  

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Siyasi Bürosu Üyesi Arêz Abdullah da QSD’nin Hesekê’deki DAİŞ çetelerine karşı kazandığı zaferi kutladı.