Taylan Kahraman eylemini yaptığı yerde anıldı

Uluslararası komplo sürecinde bedenini ateşe vererek şehit düşen Taylan Kahraman, şehadetinin 23’üncü yılında anıldı. Anmaya katılan anne ve babası, şehitlerin aydınlık yolunda ilerleyeceklerini bir kez daha ifade etti.

21 Aralık 1998’de uluslararası komploya karşı bedenini ateşe vererek şehit düşen Taylan Kahraman, Almanya’nın Düsseldorf kentinde anıldı.

Kahraman’ın anması, eylemini yaptığı yerde gerçekleşti.

Taylan Kahraman’ın eylemini gerçekleştirdiği nokta, çiçek ve fotoğraflarla donatıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Kayıp ve Şehit Aileleri-KOMAW adına Cahide Goyî konuştu. Temsilci, komplo sürecindeki atmosferi hatırlatarak, Taylan’ın da o süreçteki onlarca fedai eylemciden biri olduğunu söyledi.

Anmada, Taylan Kahraman’ın annesi Şenge Kahraman ile babası Hozan Comerd birer konuşma yaptı.

Anne Kahraman, fedai eylemi gerçekleştiren oğlunu her yıl olduğu gibi şehadetinin 23’üncü yılında da andıklarını belirterek, Onlara vereceğimiz söz, onların yolunu takip edeceğimiz, hayallerini gerçekleştireceğimiz temelindedir” dedi.

Babası Hozan Comerd ise özgürlük hareketinin değerleri önünde saygıyla eğildiğini belirttikten sonra şunları söyledi: “Bugün heval Taylan şahsında on binlerce şehidimizi anıyoruz. Bugün güneş de oldukça berrak; Sema yoldaşın dediği gibi  ‘Güneşimiz Başkan Apo’dur”, o da güneş yolunda muradına erdi. Yaratılan bir değer var ki, evrensel bir değerdir. Önderlik diyor, ‘bir şehitle yaşarsanız önünüzde bir çelişki kalmaz. Bu yüzden evrensel her türden değerlerin yolunda, Kürt halkının ve şehitlerimizin yarattığı değerlerin yolunda, onların aydınlık yolunda ilerlemek kalıyor geriye.”

Ayrıca anne Şenge Kahraman’ın oğlu üzerine yazdığı mektubun da okunduğu anma sonunda bir de lokma dağıtıldı.