Uluslararası Komplo yıldönümünde protesto edildi

9 Ekim Uluslararası Komplo, 20’inci yılında Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Almanya’nın Hannover, Dresden, Yunanistan’ın Lavrio, Kıbrıs’ın Limasol kentlerinde çeşitli eylemlerle protesto edildi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Hannover ve Ronahi Kadın Meclisi Hannover üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de gerçekleştirilen uluslararası komploya ilişkin Avrupa Enformasyon Merkezine (EIZ) verildi.

Kurdele ile “Uluslararası komployu protesto ediyoruz, Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı siyah çelenk bırakıldı.

Burada bir konuşma yapan DKTM Eş Başkanı Ciwan Çewlig, “Hiç kimse Kürt halkın önderliğini unutturamaz, biz önderliğimizi geri istiyoruz, önderliğimiz 20 yıldır tecrit altında işkence çekiyor ve direniyor, biz önderliğimizin yanındayız ve hiç kimse onu bize unutturamaz” dedi.

Daha sonra ise EIZ sorumlusuna dosya verildi.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde de bir miting düzenlendi. Kadın meclisi öncülüğünde düzenlenen miting Haup Straße’de yapıldı. Komplonun kınandığı konuşmalar ardından eylem sloganlarla sona erdi.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de uluslararası komployu protesto amacıyla düzenlenen uzun yürüyüş 3’üncü gününde Atina’da düzenlenen bir miting ile sona erdi.

Büyük bir coşku ile yapılan yürüyüş Atina’ya ulaştı. Syntegma Meydanı’na ulaşan kitle, Yunanistan Parlamentosu’na bir dosya sundu. Daha sonra ise eylemde konuşmalar yapıldı. Yunanlıların da destek verdiği eylemde yapılan konuşmalarda Öcalan etrafında kenetlenme çağrısı yapıldı.

Eylem, sloganlarla sona erdi.

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentinde de 9 Ekim Komplosu protesto edildi. Kadınlar öncülüğünde sabah açılan stant ile Öcalan’ın durumuna ilişkin bildiriler dağıtıldı. “İmralı’daki tecrit insanlık suçudur” yazılı pankartın aşıldığı alanda akşam saatlerine kadar bildiriler dağıtıldı.

Akşam saatlerinde ise Teofilos Kürt Kültür Derneği’nde toplanan kitle Belediye Meydanı’na kadar düzenledikleri yürüyüş ile komployu protesto etti. Yürüyüşte sık sık “Biji Serok Apo”, “Freedom For Ocalan”, “Bimre Komploya Nawnetevi” sloganları attı. Yapılan konuşmalar ardından yürüyüş sona erdi.