Viyana’da Türk devletinin saldırıları kınandı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürtler ve dostlarının gösterileri bugün de vardı. Kent merkezinde toplanan yüzlerce kişi Türk devletini kınadı.

Akşam saatlerinde Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları ile gerçekleştirdiği katliamları kınamak için halk Viyana’daki Karlsplatz Opera önünde toplandı. Gösteri DefendRojava (Rojava’yı Savunun) tarafından organize edildi. Yürüyüşe Avusturya parti ve sivil toplum temsilcileri birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Türk devleti ve onun güdümündeki çetelerin gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekilerek, işgal saldırılarına yeterli tepkiyi göstermeyen Avusturya hükümeti ve siyasi partiler eleştirildi. Ardından kitle "Yaşasın Rojava Kadın Direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" pankartı arkasında yürüyüşe geçti.

Sık sık "Katil Erdoğan" ve "Kadın yaşam özgürlük" sloganlarını atan kitle Türk çeteleri tarafından katledilen Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef'in fotoğrafları ile katledilen kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin fotoğraflarını taşındı.

Avusturyalıların yoğun ilgi gösterdiği gözlenen yürüyüşte bildiriler dağıtıldı. Eylemde sık sık ''Katil Erdoğan'', ''Kürdistan faşizme mezar olacak'', ''Biji YPG'', ''Biji YPJ'' ve ''Yaşasın halkları kardeşliği'' sloganları eşliğinde halk Rus konsolosluğu doğru yürüdü.

Yürüyüş sloganlarla sona erdi.