İran ile Suudi Arabistan arasında müzakere iddiası!

Financial Times, iki bölgesel güç olan İran ile Suudi Arabistan’ın ilişkilerini düzeltme amacıyla doğrudan görüşmelerde bulunduğunu iddia etti.

Dört yıldır diplomatik ilişkileri kesilen İran ve Suudi Arabistan’ın, ilişkilerini düzeltme teşebbüsü ile müzakerelerde bulunduğu belirtiliyor.

Financial Times, resmi kaynaklara dayandırdığı haberinde müzakerelerin ilk turunun 9 Nisan’da Bağdat’ta başladığını ve özellikle Yemen dosyasının ele alındığını yazdı. İngiliz gazetesine göre görüşmeler “pozitif” olarak değerlendirildi.

Konuyu Suudi Arabistanlı yetkililere soran Reuters’a göre, henüz Suudiler herhangi bir yorumda bulunmadı. İranlı yetkililerin de bu bilgileri doğrulamak için ulaşılamadığı ifade edildi.

Financial Times’a konuşan Suudi bir üst düzey yetkili se İran ile görüşmeleri yalanladı.

Müzakere iddiası, Tahran ile Washington’un 2015 nükleer anlaşmasını kurtarma teşebbüsünde bulunduğu bir döneme denk geldi.

Suudi Arabistan resmi olarak nükleer anlaşmaya karşı çıkarken, ABD’nin yeni yönetimi de kamuoyu önünde Yemen çatışmasının son bulması için bastırıyor. Yemen’deki savaş, İran ile Suudi Arabistan arasındaki vekalet savaşı olarak görülüyor.