Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

Şam rejimi: İdlib ateşkesi Türkiye için bir test!

Astana görüşmelerine katılan Suriye rejiminin bir temsilcisi, İdlib’deki ateşkesin başarısının Türkiye’nin niyetine bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye, Rusya ve İran öncülüğündeki Astana görüşmeleri Perşembe günü Kazakistan’ın Nur Sultan (eski adıyla Astana) kentinde başladı. Türkiye bu görüşmelerde çete gruplarının sözcülüğünü yapıyor.

Suriye hükümeti elçisi Başar Caferi, Perşembe akşamı ilan edilen ateşkesin Türkiye’nin niyetine bağlı olduğunu belirtti.

Caferi, “Ateşkes anlaşması Türkiye’nin teröristlerin silahsızlandırılmasına ilişkin Astana ve Soçi anlaşmalarına uymasına koşullandırıldı” dedi.

Caferi, Suriye askeri birliklerinin Türkiye’nin kontrolündeki topraklardan bombalandığı tepkisinde bulunurken, ateşkesin “Türkiye’nin niyetleri için bir test” olduğunu söyledi.

Caferi, Astana görüşmelerine katılanları da Türkiye’ye baskı yapmaları için sorumluluk almaya çağırarak, “Her ne kadar sabırlı olsak da bunun bir sınırı var. Türkiye’nin taahhütlerine uymasını ilelebet beklemeyeceğiz” diye konuştu.