Üç yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edildi, başı kesildi

Hindistan’da üç yaşındaki bir kız çocuğuna önce tecavüz edildiği, sonra da vahşice parçalanarak katledildiği bildirildi.

Kız çocuğunun parçalanmış cesedi, ülkenin doğusundaki bir fabrika yakınında bulundu. Polis, olaya ilişkin üç erkeğin gözaltına alındığını duyurdu.

Güvenlik güçleri, ülkenin doğusundaki yoksul Carkhand eyaletinde yer alan Camşedpur kentinde bir fabrika yakınında, başı kesilmiş küçük kızın cesedini buldu.

Polis yetkilisi Nur Mustafa Ensari, kız çocuğunun geçen hafta bir garda annesinin yanında uyurken kaçırıldığını belirtti. Ensari, “Tecavüze uğradı ve parçalandı, çıplak bedeni çalıların arasına atıldı. Kayıp başı bulmak için ekipler harekete geçirdik” dedi.

Gözaltına alınanlardan birinin, kız çocuğun annesinin sevgilisi olduğu belirtildi. Sözkonusu kişinin, diğer iki kişiden kız çocuğunu kaçırmalarını istediği ifade edildi.

Hindistan, çocuklara yönelik cinsel şiddet konusunda çok kötü bir bilançoya sahip. Son resmi istatistiklere göre 2016 yılında yaklaşık 20 bin çocuk tecavüze uğradı. BM’ye göre Hindistan’da tecavüz mağduru her üç kişiden biri çocuk. Saldırganların yarısına yakını ise, kurbanların tanıdığı kişilerden oluşuyor.

Hindistan hükümeti, geçen yıl bir çocuğa tecavüze 12 yıldan başlamak üzere idama varan hapis cezaları getirdi. Ancak infazlar bu ülkede nadiren yaşanıyor.