Afganistan’da otobüs bomba üzerinde geçti: 28 ölü

Afganistan’da Kandahar ve Herat kentleri arasında sefer yapan bir yolcu otobüsünün bir patlayıcının üzerinden geçmesi sonucunda meydana gelen patlamada çoğu kadın ve çocuk 28 kişi yaşamını yitirdi.

Bugün yerel saatle 06.00’da Afganistan’ın Kandahar ile Herat kentleri arasında sefer yapan bir yolcu otobüsü, Talibanlar tarafından yola yerleştirilen bir bombanın üzerinden geçmesi sonucunda patlama meydana geldi. Patlamada otobüste bulunan çoğu kadın ve çocuk, 28 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi de yaralandı.

Yetkililer söz konusu bombanın güvenlik güçlerini hedeflediğini açıkladı. Farah Eyaleti Valiliği, 28 kişinin öldüğü bilgisini teyit ederken, bilançonun daha da ağırlaşabileceğine de dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler’in (BM) sivil ölümleri oranında bir düşüş olmasına rağmen, hala çok yüksek olduğuna dikkat çeken bir raporu dün yayınlamıştı. Patlama ise söz konusu raporun yayınlanmasından bir gün sonraya denk geldi.

BM dün yayınladığı raporunda 2019’un ilk altı ayında Afganistan’da savaştan kaynaklı ölüm oranında 2018 yılına oranla yüzde 27’lik bir düşüş olduğuna dikkat çekmişti.