Gazze Şeridi’ne hava saldırıları: 8’i çocuk en az 33 ölü

İsrail devleti tarafından Gazze Şeridi’ne bu pazar günü düzenlenen saldırılarda en az 33 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hava saldırılarında bu pazar günü en az 33 Filistinli hayatını kaybetti. Bunlar arasında 8 çocuğun olduğu da bildirildi. Çocukların Gazze kentinin bir mahallesine düzenlenen saldırıda öldükleri bilgisi verildi.

Çatışmaların başladığı pazartesi gününden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 181’e yükseldi. Bunların 52’si çocuklardan oluşuyor.

Cumartesi günü de aynı aileden 8’i çocuk 10 Filistinli bir mülteci kampına düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetmişlerdi.

Aynı gün El Cezire Associated Press (AP) haber ajansının bulunduğu 13 katlı bir bina İsrail hava saldırısında yerle bir edilmişti.  Saldırı öncesi bina tahliye edilmişti.

AP yönetimi “şık edici ve korkunç” ifadelerini kullanırken, El Cezire İsrail’in yıkım ve ölümleri gösterenleri susturmaya çalıştığını ifade etti. Fransız haber ajansı AFP de AP ve El Cezire’li meslektaşları ile dayanışmasını ifade etti.