Jeffrey: QSD’nin hedef olmaması sözüne bağlıyız

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türk devletinin tehditlerine ilişkin verdiği dolaylı mesajda QSD’nin herhangi bir tarafın saldırısına hedef olmaması sözüne bağlı olduklarını belirtti.

Amerikan’ın Sesi radyosunun internet sitesine göre Suriye Özel temsilcisi James Jeffrey, Washington’da Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen brifingde ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Nathan Sales ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DAİŞ’in Irak ve Suriye’de “küresel olarak halen bir tehdit” olduğunu belirten Jeffrey, “Suriye Demokratik Güçler konusunda taahhüdünüz sürüyor mu?” şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtladı:

“Bizimle birlikte savaşanların zarar görmemesi, herhangi bir tarafın saldırısına hedef olmaması sözüne bağlıyız. Başkan da bunu açıkça söyledi. Bu durum, Türklerle ilgili endişelerimizi de kapsıyor.”

Güvenlik bölge konusundaki görüşmelerin sürdüğünü de belirten Jeffrey, “Henüz güvenli bölge konusunda anlaşmaya varmadık” dedi.

Jeffrey, “Temaslarımız sürüyor. Kaygıları dengelemeye çalışıyoruz. Bir taraf önemli bir yerel ortak, diğer taraf da NATO müttefiki” diye ekledi

James Jeffrey, QSD’nin elindeki DAİŞ’lilere de değinerek, “mahkemeye çıkarılmaları ile ilgili planlarının olduğunu” söyledi. Jeffrey, ABD’nin Suriye için sağladığı istikrar fonunu da keseceklerini ve koalisyon ortaklarından destek bekleyeceklerini sözlerine ekledi.