Nasrallah: İran İsrail’i bombalayabilecek kapasitede

ABD ile İran arasındaki bir savaşta İsrail’in tarafsız kalmayacağını iddia eden Hizbullah, İran’ın İsrail’i vurabilecek kapasitede olduğunu savundu.

El Manar televizyonuna konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İran ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki olası bir savaşta İsrail’in tarafsız kalmayacağını iddia etti. Böylesi bir savaşta İran’ın İsrail’i bombalayabilecek kapasitede olduğunu savunan Nasrallah, “İran’ın İsrail’i güçlü ve acımasız bir şekilde bombalayabilecek kapasitesi vardır” dedi.

ABD’nin İran’la bir savaşta İsrail’i gözeteceğini hatırlatan Nasrallah, olası bir savaşın ‘İsrail’i haritadan silme ihtimali’ belirdiğinde, Washington’un karar değiştireceğini söyledi.

ABD’nin İran’a karşı bir savaşının engellenmesinin ‘kolektif sorumluluk’ gereği olduğunu iddia eden Nasrallah, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de böylesi bir savaştan çıkarının olamayacağını dile getirdi.

ABD yönetimi Salı günü Hizbullah’a yönelik bazı yaptırım kararı almıştı. Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde yapılan bir oylamada, Başkan Donald Trump’ın nükleer anlaşmasının devre dışı kalması sonrasında hedefine oturttuğu İran’a karşı ani bir saldırı emri ihtimali sınırlandırılmıştı. Ancak benzer bir teklif Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’dan geçemedi.