Nasrallah: Washington Hizbullah ile iletişim arıyor

Lübnanlı Şii hareket Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah, Washington’un iletişim kanalları kurmak istediğini açıkladı. Nasrallah ayrıca Suriye’deki varlıklarını azalttıklarını bildirdi.

El Manar televizyonuna mülakat veren Hasan Nasrallah, “Trump yönetimi, Lübnan’da Hizbullah ile arabulucular vasıtasıyla iletişim kanalları kurmaya çalışıyor. Bazı Amerikalılar pragmatiktir” dedi. Nasrallah, bu konuda başka detay vermedi.

ABD Hazine Bakanlığı, Salı günü Hizbullah’ın üç yöneticisini daha kara listeye aldı. Bunlardan ikisi Lübnan parlamentosunda milletvekili iken, üçüncüsü Hizbullah ile Lübnan güvenlik organları arasında koordinasyondan sorumlu bir yetkili.

HİZBULLAH SURİYE’DE SAVAŞÇI SAYISINI AZALTTI

Nasrallah ayrıca, Suriye’deki savaşçı sayısını azalttıklarını açıkladı. Nasrallah, “Suriye’de tamamen çekildiğimiz hiçbir bölge yok ama efektiflerin aynı kalması da gerekmiyor” dedi. Hizbullah yöneticisi, “Mevcut durumun gerekliliklerine göre güçlerimizin efektiflerini azalttık” dedi.

İRAN’IN İSRAİL’İ BOMBALAMA KAPASİTESİ VAR

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, aynı söyleşide İran ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki olası bir savaşta İsrail’in tarafsız kalmayacağını iddia etti. Böylesi bir savaşta İran’ın İsrail’i bombalayabilecek kapasitede olduğunu savunan Nasrallah, “İran’ın İsrail’i güçlü ve acımasız bir şekilde bombalayabilecek kapasitesi vardır” dedi.

ABD’nin İran’la bir savaşta İsrail’i gözeteceğini hatırlatan Nasrallah, olası bir savaşın ‘İsrail’i haritadan silme ihtimali’ belirdiğinde, Washington’un karar değiştireceğini söyledi.

ABD’nin İran’a karşı bir savaşının engellenmesinin ‘kolektif sorumluluk’ gereği olduğunu belirten Nasrallah, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de böylesi bir savaştan çıkarının olamayacağını sözlerine ekledi.