Pakistan’da askeri uçak düştü: 17 ölü

Pakistan’da askeri bir uçağın sivil yerleşim birimine düşme soncunda 17 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan ordusuna ait küçük bir uçak, bugün sabah saatlerinde başkent İslamabad yakınlarındaki Rawalpindi yerleşim biriminin üzerine düştü. Kazada 17 kişi öldü.

AFP’ye konuşan yerel bir yardım ekibi üyesi, 12’si sivil, 5’i uçak mürettebatı 17 kişinin cesedinin ulaştığını belirtti. Kazada 12 kişi de yaralandı.

Raqalpindi’de aynı zamanda Pakistan ordusunun büyük bir üssü de bulunuyor. Kazanın bugün sabahın erken saatlerinde meydana geldiği ve alanın güvenlik güçleri tarafından hemen denetim altına alındığı bilgisini de Pakistanlı yetkililer paylaştı. Kaza yerine onlarca ambulans sevk edilirken ordu ise yaptığı açıklamada kaza yapan uçağın eğitim için kullanıldığını ve kaza olduğunda da eğitim amaçlı bir uçuş yaptığını kaydetti.

Pakistan’da 2016 yılında da bir uçak kazası yaşanmıştı. Ulusal hava şirketi PIA, ulusal bir uçuş yaparken, ülkenin kuzeyindeki dağlık bölgede düşmüş ve 47 kişi yaşamını yitirmişti. Pakistan’daki en kanlı uçak kazası ise 2010 yılında meydana gelmişti. Karaçi-İslamabad seferini yapan özel bir şirkete ait Airbus 321 uçağı, inişe geçmeden kısa bir süre önce tepelere çakılmıştı. Kazada 152 yaşamını yitirmişti.