İmam Dede: Emperyalist hegemonya İmralı’da çözüldü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride değinen HDP Elazığ İl Eşbaşkanı İmam Dede, "Kapitalist ve emperyalist hegemonya İmralı sürecinde çözüldü" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit devam ediyor. En son kardeşi Mehmet Öcalan ile telefonda konuşan Abdullah Öcalan'dan o günden beri haber alınamıyor. Avukatlarının ve ailesinin görüşme başvuruları reddedilirken, kendisine telefon veya mektup hakkı da tanınmıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Elazığ İl Eşbaşkanı İmam Dede, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin nedenleri ve yol açtığı sonuçlara ilişkin konuştu. Tecridi, uluslararası gladyonun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulamış olduğu projenin devamı olarak gördüğünü belirten Dede, emperyalist güçlerin 30 yıllık bir projeyi yürüterek tecritle sonlandırdıklarını kaydetti.

PROJE PENTAGON MUTFAĞINDA PİŞTİ

Dede, konuşmasına şöyle devam etti: "Ortadoğu’ya yayılmış bir Abdullah Öcalan paradigmasının önünü almak istediler. Tecridi de bunun bir nihai yolu olarak gördüler. Baskı ve izolasyon ile de tecridi derinleştirmiş oldular. Bu proje, Pentagon mutfağında pişerek, Amerika, İngiltere, Fransa, Yunanistan ve Türkiye’nin dahiliyeti ile gerçekleşti. Emperyalist güçler, Kürt Halk Önderi’nin paradigmasını herkesten önce çözdükleri için devreye girdiler."

Yurtsever, demokratik, sosyalist kesimin bu paradigmayı çok geç kavradıklarını söyleyen Dede, "Dolayısıyla gelinen süreç partileri ve kurumları kapatmaya yönelik bir politikanın gelişmesine neden oldu. Önderliği esaret altına aldıktan sonra çok daha rahat hareket etmeye başladılar. Bunu yaparken de, Önderliğin kitleleri ile bağını koparmayı amaçladılar. Onu orada hiçleştirmeye, çürümeye terk etmeye çalıştılar. Fakat Önderliğin öyle bir paradigması var ki önüne geçemediler. Kapitalist ve emperyalist hegemonya İmralı sürecinde çözüldü. Onların tüm amaçlarını ve hedeflerini Önderlik çözdü" şeklinde konuştu.