Şirnex'te halk bayramda irade gaspına karşı eylemlerde buluştu

Şirnex’te, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) irade gaspına karşı başlattığı nöbet eyleminde siyasetçiler ve halk bayramda bir araya geldi. Silopiya, Cizîr ve Hezex belediyeleri önünde gerçekleşen eylemler de bayramlaşmaya sahne oldu.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Şirnex Milletvekilleri Zeki İrmez ve Newroz Uysal Aslan’ın da katıldığı programda yurttaşlar, halkın iradesine sahip çıkma mesajı verdi.

Cizîr Belediyesi’nde yapılan bayramlaşmada konuşan Milletvekili Newroz Uysal Aslan, "Kurdistan coğrafyasında bu zulüm ve hukuksuzluk altında bayramlarımız bayram tadında geçmiyor" dedi. Newroz Uysal Aslan, Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı başlatılan nöbet eylemlerinin devam ettiğini belirterek, Kürt halkının bayramı ve nöbeti birlikte sürdürdüğünü vurguladı.

Cezaevlerinde sürdürülen eylemlere dikkat çeken Newroz Uysal, "Zindanlarda binlerce arkadaşımız Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için boykottalar. Ailelerini aramıyorlar, bayramı kutlamıyorlar, görüşlere çıkmıyorlar" dedi. Ayrıca, Kürdistan dağlarında süren savaşın ve zulmün sona ermesiyle gerçek bayramın geleceğini belirtti.

HEZEX

Hezex Belediyesi’ndeki bayramlaşmada konuşan Milletvekili Zeki İrmez, "Bu bayramın Kürt halkının özgürlüğüne vesile olmasını temenni ederim. Umudumuz güçlüdür ve mutlaka kazanacağız" dedi. İrmez, özgürlük ve eşitlik paradigmasıyla aydınlık günlerin yakın olduğunu vurguladı.

SİLOPİYA

Silopiya Belediyesi önünde gerçekleşen bayramlaşmaya DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve diğer partililer katıldı. Bayramlaşmada kayyuma karşı sürdürülen nöbet eylemine dikkat çekilerek, halkın iradesine sahip çıkacağı ifade edildi.