AKP'li Ensari, hakkını isteyen 40 işçiyi işten çıkardı

Gaspçı Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari’nin sahibi olduğu Enkar Tekstil, 2 bin TL ile sigortasız aylarca çalıştırdığı 40 işçiyi maaşını ödemeden işten çıkardı.

Van’da Kurubaş Mahallesi'nde bulunan Tekstil Kent’te 2019 seçimlerinde Türk İçişleri Bakanlığı tarafından seçimleri kaybetmesine rağmen belediye başkanı olarak atanan Şefik Ensari’ye ait ENKAR tekstil de bulunuyor. Tekstil fabrikasında yaklaşık 100 kişi oldukça kötü koşullarda çalışıyor. Çalışanların yarısının sigorta girişi yapılmadı. Asgari ücretin altında çalıştırılan emekçilere 1 yıldır ödeme yapılmazken, 3 ay önce işe alınan 40 işçi de maaşlarını talep ettikleri için işten çıkarıldı ve çalıştıkları sürede hak ettikleri maaşlar da ödenmedi. İşçiler sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatlerinde çalıştırılırken, öğlen araları verilen yemek molası ise sadece 35 dakika.

'ÜCRETLERİMİZİ TALEP EDİNCE İŞİMİZE SON VERİLDİ'

Tekstil fabrikasında çalışan ve işine son verilen emekçiler yaşadıkları durumu şöyle anlattı:

"Asgari ücretin altında bir ücretle aylarca çalıştırıldık. İşsiz kalmamak için birçok zorluğa katlandık ama bize aylarca herhangi bir ödeme yapılmadı. Buna itiraz edince de işimize son verildi. Çalıştığımız tekstil fabrikası Şefik Ensari’nin ama resmiyette oğlunun adına faaliyet yürütüyor. Defalarca gidip bize ödeme yapılmasını istedik ama her defasında bize 'Karşı taraf bize ödeme yapmıyor, biz ne yapabiliriz' denilerek ödeme yapılmadı. Buna itiraz edince de hepimizin işine son verdiler. Haklarımızı yargıda arayacağız.”
Belediye gaspçısı AKP’li Şefik Ensari’ye ait olan ENKAR Tekstil gömlek üretimi yapıyor. Ensari Çaldıran’a belediye başkanı olarak atanmadan önce burada yönetim kurulu başkanlığı yapıyordu. Ensari o dönem, "Amacımız ENKAR tekstilde çalışan sayısını 300’e çıkarmak" açıklamasına yapmasına rağmen emekçileri işten çıkardı. Ensari, son olarak resmi olarak bir kadınla evli iken AKP’li belediye meclis üyesi bir kadınla evlenmesi ile gündeme gelmişti.