Anne Şenyaşar: Gözaltında polis zulmetti

Şenyaşar Ailesi, direnişinin 127. gününde. Aile, gözaltında zulüm gördüklerini açıkladı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi 127’nci gününde devam etti.

Adliye önünde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın dün kente gelişi öncesinde oğlu ile birlikte herhangi bir savcılık talimatı olmadan gözaltına alınıp, Buldan’ın kentten ayrıldığı saate kadar tutulmalarına ilişkin konuşan Anne Emine Şenyaşar, keyfi olarak gözaltına alındıklarını dile getirdi.

'POLİS VURMAYA YELTENDİ'

Urfa kent merkezi girişinde araçlarının polislerce durdurulup gözaltına altına alındıklarını söyleyen Şenyaşar, “Buldan'ın geleceğini biliyorlardı. Sırf bizi görmesin diye bunları yapıyorlar. Daha önce de aynı şeyi yaptılar. Bizi sürekli bu şekilde engelliyorlar. Başkan gittikten sonra bizi serbest bıraktılar. Bizle gelen bir polis vardı. Sürekli bize zulmetti. Bize vurmaya yeltendi. Hastanede fenalaştım, oğlum ağladı. O polis bize çok zulmetti. Neden bize bunu yapıyorlar” dedi.
“Benim ailemi kim katletti?” diye soran Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Hala bizim peşimize düşmüşler. Adım adım bizi takip ediyorlar. Siz bizim neyimizi gördünüz? Devlet yok, hükümet yok, adalet yok, sadece zulüm var. Ailemden 3 kişiyi öldürdüler. Oğlumu cezaevine koydular. Zulüm hala devam ediyor. Adliyeye girişimiz yasak. Savcı bizimle görüşmek istemiyor. Ortada hiçbir şey yokken ailemi katlettiler. Benim çocuklarım bu devlete vergi veriyordu. Takip evimizin önünde başlıyor. Nereye gitsek sürekli bizi takip ediyorlar. Peşimize düşmüşler, bir suç bulmaya çalışıyorlar. Yükümüzü daha da ağırlaştırmak için.” 

Ferit Şenyaşar ise Adalet Nöbeti’ne başladıkları günden bu yana 5’inci kez gözaltına alındıklarını dile getirdi.

Gözaltına alınmaya artık alıştıklarını söyleyen Şenyaşar,  “Urfa’ya bir milletvekili ya da bir partinin genel başkanı geldiği zaman bizi ziyaret edeceklerini düşündükleri için bizi gözaltına alıyorlar. Bunu herkes biliyor. Çünkü mağduriyetimiz biliniyor. HDP Eş Genel Başkanı'nın Urfa’ya ikinci gelişi. Bizi de ziyaret edebilirler diye Emniyet bizi hukuksuz bir şekilde gözaltına alıyor. Bu suçtur. Savcının ismini kullanarak gözaltı kararı aldılar. Baro yönetimi ve avukatlarımızın devreye girerek görüştükleri savcı; ‘Herhangi bir gözaltı kararı vermedim. Emniyet kendi içinde bir şeyler yapıyor’ diyor. Ben karakoldaki amirle görüştüğümde bize ‘Evet ben kimlik tespiti yaparım ama bunu yapabilmem için ortada bir suç olması gerekiyor’ dedi. Oysaki hakkımda herhangi bir suçlama yoktu” diye konuştu.

'KATLİAMCILAR İLE İLGİLİ İŞLEM YAPMIYORLAR'

Gün boyu üç hastane ve iki karakol dolaştırıldıklarını paylaşan Ferit Şenyaşar, “Bu bir zulümdür. Adalet talebimizi yerine getirmiyorsunuz, en azından zülüm yapmayın. Annem 65 yaşında, sabahtan akşama kadar burada oturuyoruz. Adalet istiyoruz. 3 insanımız katledildi. Hastanede katliam yapanlar hakkında herhangi bir işlem yapılmış değil. Gelin bu zulme hep beraber ‘dur’ diyelim” çağrısında bulundu.