Antalya’da silahlı ırkçılar HDP’li eşbaşkanın yolunu kesti

Antalya’nın Döşemaltı ilçesinde HDP’li eşbaşkan Mehmet Deniz, bir grup ırkçı tarafından durdurularak, kimliği soruldu. Deniz, “Bu bir provokasyondur” dedi.

Orman yangınları gerekçe gösterilerek tırmandırılan ırkçılık, bu kez HDP Döşemealtı İlçe Eşbaşkanı Mehmet Dönmez’i hedef aldı.

Irkçılar özellikle ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde devlet gözetiminde kimlik kontrolü yapıyor.  

Irkçılar son günlerde Manavgat, Gazipaşa ve Alanya’nda yol keserek bir çok kişiye saldırırken, Antalya merkez ilçesi olan Döşemealtı’daki saldırı girişimi ise Salı günü gece saatlerinde gerçekleşti.

TOKİ mevkiinde yol kesen ırkçı gruplar, durdurdukları araçlarda bulunanları sorguya çekti.

Mehmet Deniz de aynı saatlerde misafirlerini uğurlamak için gittiği otogar dönüşünde TOKİ mevkiine ırkçı gruplar tarafından durduruldu.

Deniz, iki kişinin yol ortasında ellerinde fenerlerle kendisini durdurduğunu belirtti.

Yaşları 16-40 arasında değişen 20 kişinin aracı çevrelediğini anlatan Deniz, ikisi hariç ırkçı grubunun tümünün silah taşıdığını ifade etti.

Deniz, “Evime gidiyorum deyince, evimin adresini, kimliğimi istediler. Yanımda olmadığını söyledim. ‘Siz asker değilsiniz, polis değilsiniz, bu nedir?’ diye sorduğumda, ‘Amacımızı biz biliriz. Siz bilmezsiniz’ diye cevap verdiler” dedi.

Daha sonra geçmesine izin verildiğini söyleyen Deniz, “Bu bir provokasyondur. Bir şey olsa hepimize olur. Aynı ilçede iç içe yaşıyoruz” diye ekledi.