GÜNDEM 14 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Konseyi Başkanı Cihan Xidro, kendi bölgelerinde de kadın yönelik şiddet görüldüğünü belirterek, buna karşı yapacakları çalışmaların içinde kadın kanunlarının da olacağını söyledi.

-İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Kürtçe hutbe okudukları gerekçesiyle 9 din aliminin tutuklanmasının ne mevcut yasalarda ne de dinde yeri olduğunu vurgulayarak, “Bu katmerli zulüm ve ırkçılık” dedi.

-Gerilla Sarya Diyar, "Biz nerede direnirsek dağlarımız orasıdır. Tanımadığınız bir şehrin küçük bir sokağında da direniş olabilir, orası da bizim için dağlardır" diyordu.

-Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin konuşan YJA Star gerillası Destina, "Hedefimiz düşmanı Kürdistan'dan atıp, bu dağlarda özgürce yaşayabilmek. Bu saldırılara karşı bizi başarıya ulaştıracak olan güç kadının gücüdür" dedi.

-Litvanya Parlamentosu, dün ülkeye gelen kaçak göçmenlerin gözaltında tutulmasını ön gören bir projeyi onayladı.

-Etiyopya’nın Tigre bölgesinde, Tigre Güvenlik Güçleri, ordu denetimindeki bölgelerin denetimini ele geçirmek için operasyon başlattı. Çatışmalar bölgedeki bir göçmen kampını da etkiledi.