GÜNDEM 15 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın içeride ve dışarıda çok fazla teşhir olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Erdoğan’ın Amed’e giderek, oluşan kötü imajının önüne geçmeyi hedeflediğini söyledi.

-HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, bütün duyarlı kesimleri tecride karşı mücadele etmeye ve açlık grevlerine omuz vermeye çağırdı.

-HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, halkın ve özelde kadın yoksullaşmasının en büyük aktörünün, Erdoğan ve hükümeti olduğunu söyledi.

-İspanya’da düzenlenen üçüncü jineoloji kampı Valencia kentine bağlı Alicante’de 7-13 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Kamp, 2018 yılında Rojava’da şehit düşen enternasyonalist devrimci Legerin Çiya’ya adandı.

-YJA Star gerillası Rûken Dilgeş, başta Zêbariya aşireti olmak üzere Behdinan halkını, esareti kabul etmeyip düşmana karşı ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

-DBP’li Gürpınar Belediyesi’nin 2016 yılında Vanspor Büyükşehir Belediyespor’a yaptığı yardım nedeniyle 12 meclis üyesi hakkında soruşturma başlatıldı.

-İki ayda bir yayınlanan Semah dergisinin yeni sayısı okuyucularıyla buluştu. Dergi “Kapanmayan yara: Dersim” manşeti ile çıktı.