GÜNDEM 16 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Van Barosu Cezaevleri Komisyonu Koordinatörü Abdülkadir Kutevi, açlık grevlerinin ardından siyasi tutsakların bütün hukuki haklarından mahrum bırakıldığını söyledi.

-Çağın getirdiği kirliliğe, ihanete, karşı savaşıyordu devrimciler. Yoldaşlığa değen bir adımdı 14 Temmuz ve onlar, bir davanın direniş tarzını yarattılar.

-İnandığı uğurda savaşan şahin bakışlı bir Kürt kadınıdır Viyan. Digor’dan Şaho’ya, oradan Garzan’a uzanan büyük bir yurtseverin, usta bir gerillanın adıdır Viyan.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride değinen HDP Elazığ İl Eşbaşkanı İmam Dede, "Kapitalist ve emperyalist hegemonya İmralı sürecinde çözüldü" dedi.

-Güney Afrika’da eski devlet başkanı Zuma’nın tutuklanması ardından başlayan çatışmalar sürüyor. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana yaşanan çatışmalarda 72 kişi yaşamını yitirirken, birçok semtte ise öz savunma amaçlı insanlar silahlanıyor.

-Almanya’da ve Belçika’da son birkaç gündür yağan yoğun yağmurdan dolayı, birçok kentte evleri su basarken en az 66 kişi yaşamını yitirdi.