GÜNDEM 17 TEMMUZ 2021

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk ordusu ve KDP’nin Metina alanında başlattığı işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Rojava Devrimi’nin 9 yılda tüm insanlığın devrimi olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı “İnsanlık düşmanı DAİŞ’e karşı mücadelenin de öncülüğünü yaparak tüm insanlığa büyük hizmetlerde bulunmuşlardır. DAİŞ’in baş aşağı gidişini sağlayan Rovaja Devrimi ve Kuzey-Doğu Suriye halkları olmuştur. Tüm insanlık Rojava Devrimi’ne çok şey borçludur. Bu açıdan tüm insanlığın sahip çıkması gereken bir devrimdir. Kuşkusuz insanlık bu devrime sahip çıkmıştır. Ancak daha fazla sahip çıkmayı hak etmektedir” dedi.

-Belçika Parlamentosu’nun Êzidî soykırımını tanımasına öncülük eden milletvekili Georges Dallemagne, hükümetten yol haritası çıkarmasını istedi. Dallemagne, bu kararın Belçika tarafından soykırıma ilişkin aldığı en güçlü karar olduğunu belirtti.

- Özerk Yönetim Eşbaşkan Yardımcısı Hesen Koçer, 19 Temmuz Devrimi’nin halkın gücüne dayayarak, siyasi, örgütsel ve toplumsal bir strateji üzerinde geliştirdiğini vurguladı ve “Bu anlamıyla halklara umut olduğu” dedi.

- HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erdoğan’ın Amed’de çözüm süreci çıkışının Kürtlerin oylarını almak için bir algı yaratma çabası olduğunu belirterek, “Bir yandan çözüm sürecinin arkasındayım diyeceksin, ama diğer yandan aynı çözüm sürecinden dolayı partimize kapatma davası açılacak, arkadaşlarımız rehin alınacak, yargılanacak” dedi.

-Vejîn Agirî, dirilişin ateşi olup, hiç sönmeyecek bir meşale misali özgürlük dağlarında ölümsüzleşen binlerce fedai gibi kendisini Kürdistan'ın özgürlüğüne adadı.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.

-Litvanya ve Yunanlılar, göçmen krizine Avrupa’nın daha sonuç alıcı politikalar yürütmesi gerektiğine dikkat çekti.