GÜNDEM 29 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan'a yönelik askeri saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Zîlan’ı (Zeynep Kınacı) şehadet yıl dönümünden anan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Zîlan kişiliğinin en temel ifadesinin, fedailikte zirveye çıkmak olduğunu söyledi.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türkiye’nin Başûrê Kurdistan’da işgal değil ilhak politikası yürüttüğünü, buna karşı gerillanın büyük bir savaş verdiğini belirtti.

- Avukat Sabri Güngen DEDAŞ’ın yönetmeliğe uygun olmayan bir şekilde “kaçak elektrik” prosedürü uyguladığını söylerken, kaçak tespitinin ise kurumun prim ödediği “kaçak ekipleri” tarafından masa başında yapıldığını ifade ediyor.

- İşgalci Türk ordusu, Amediye ilçesinin Berwarî Bala bölgesinde bulunan Bazê ile Bêrîzanê arasında ve yine Bêrîzanê ile Kanî Belavê arasında bulunan alanda iki tane askeri kontrol noktası kurarak, kimlik kimlik kontrolleri yapıyor.

- Tutsakların üç aydır eylemini sürdürdüğüne dikkat çeken  tutsak yakını Emine Al, “İmralı kapıları açılırsa barışın kapıları da açılır” dedi.