Gergerlioğlu yeniden vekil: Direndik ve kazandık

Gasp edilen vekilliği iade edilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Halk ile direndik ve kazandık" dedi.

Sanal medyada paylaştığı bir tweet gerekçesiyle ceza alıp milletvekilliği gasp edilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin iadesi için verilen yargı kararı Meclis'te okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Gergerlioğlu yeniden vekil oldu.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında “hak ihlali” kararı verdikten sonra 6 Temmuz’da cezaevinden çıkan Gergerlioğlu, vekilliğin iade edilmesi için Meclis Başkanlığına dilekçe vermişti.

ANF’ye konuşan Gergerlioğlu, dilekçeyi verdikten sonra kararın halka ait olduğunu ve bunca zaman yapılan yargılamanın ise süreci uzatmaktan başka işe yaramadığını dile getirdi.

'SUÇLARINI GÜNDEME GETİRDİK DİYE...'

Gergerlioğlu, vekilliğinin hâlâ var olan bir tweeti paylaşmaktan düşürüldüğünü hatırlatarak, “Yargıtay kararları normalde birkaç yılda çıkar ama benim aldığım cezada süreç çok hızlı işledi. Çünkü gerek çıplak arama gerekse de toplumun her kesimine uygulanan insan hakları ihlallerini ülke gündemine getirdik. Barış istemek suç değil, AYM’nin karar ile bunun bir ifade özgürlüğü olduğu da kanıtlandı. Kaldı ki bu karar sadece benim için de değil, barış metnine imza atan akademisyenler için de emsal. Zira Anayasa Mahkemesi barış istemenin bir suç olmadığını bu kararı ile ortaya koydu. Sonuçta halk da direndi ve kazandık” diye konuştu.

Gergerlioğlu, şunları ifade etti:

“Bizler ilk günden beri tüm darbelere karşıyız ama atanan kayyumlar, işlerinden atılan yüzlerce, binlerce insan mağdur, ben kendim de yine başka bir sanal medya paylaşımı yüzünden KHK ile mesleğimden atıldım. Ama partim bana vekillik teklif etti, o günden bu zamana herkesin sesini Meclise taşımaya çalıştım. Bakın, bugün Uygur Türklerinin de sesini Meclise taşıdım ve MHP bundan rahatsız oldu. Çünkü soy kardeşliği deyip bu zulme göz yumdular. Bizler biliyoruz ki Bahçeli’nin benim TBMM nöbetim sırasında ‘atın bu adamı Meclisten’ demesiyle yaka paça çıkarıldım. Yine evimden de yaka paça çıkarılıp tutuklandım. Hatta biliyoruz ki benim kararımın çıktığı gün, MHP kongresi öncesi partimiz HDP’ye de kapatma davası açıldı. Sırf MHP’ye kongre hediyesi olarak. Ama bugün Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler nasıl kayyuma karşı direndiyse biz de direndik ve kazandık.”