Günün öne çıkan haberleri

14 Ekim 2018, saat 19.00: ANF'de günün öne çıkan haberlerini derledik...

Siyasi soykırım saldırılarını değerlendiren HDP vekili Necdet İpekyüz, "Kazanımlarımızı kriminalize etmek için saldırıyorlar. Ama bu saldırılar halkımızın direncini pekiştiriyor" dedi.

Nobel Barış Ödülü'nün Êzidî Kürt kadını Nadia Murad’a verilmesiyle birlikte Êzidîlere dönük yapılan katliamlar tekrardan dünya gündemine geldi.

"Osmanen Germania"nın (Almanyalı Osmanlılar) Erdoğan rejimine bağlı çalıştığı kanıtlanmasına rağmen Stuttgart’ta yargılanan çetenin 8 üye ve yöneticisi için sadece adli suçlardan hapis cezası talep edildi.

Yunanistan’ın kuzeyinde göçmenleri taşıyan bir aracın, kamyonla kafa kafaya çarpışması sonucu, 11 kişi yanarak can verdi.

#Metoo kampanyasının İsveç'te başlatılmasının birinci yıldönümü dolayısıyla yapılan değerlendirmelerde kampanyanın ülkede büyük bir değişim ve dönüşüme yol açtığı belirtildi.

İzmir’de göçmenleri taşıyan bir kamyonun devrilmesi sonucu 22 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de ağır yaralandı.

Yakın tarih dizisinin ilk kitabı Sarı Zarf ile Frankfurt Kitap Fuarı'nda okuyucuları ile buluşan Akın Birdal, "Sarı Zarf insan hakları, barış, demokrasi ve adalet özlemi ile bir yürüyüşün hikayesidir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hacı Nuri Varlı için başsağlığı mesajı yayımladı.

Van’da basın emekçileriyle bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kayyumların ülke için bir utanç kaynağını olduğunu ve yerel seçimlerde bu utanca son vereceklerini söyledi.

YPG Basın Merkezi, geçtiğimiz günlerde şehit düşen iki savaşçının kimliklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler, Yemen’in liman kenti Hudeyde’de minibüslere yönelik düzenlenen saldırıda en az 15 sivilin hayatını kaybettiği, 20’den fazlasının yaralandığını bildirdi.

İran’da yaşanan ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunlara tepki gösteren öğretmenler, kamyon sürücüleri, esnaf ve tutuklular greve gitti.

Türk devletinin işgali altındaki Azaz’da iki aşirete bağlı çete grupları arasında Cumartesi günü başlayan çatışmalar şiddetlendi.

Amed Barosu başkanlığına avukat Cihan Aydın seçildi