Günün öne çıkan haberleri

17 Kasım 2018, saat 19.00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

PAJK Koordinasyon Üyesi Besta Fırat, kadınların örgütlenmiş öfkesinin faşizmi yıkacağını söyledi.

,

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, ABD’nin 3 PKK yönetici hakkındaki kararına tepki göstererek, “Halkımızı ve demokrasi güçlerini mücadeleyi daha fazla yükseltmeye çağırıyorum” dedi.

AKP, Efrîn'de talana başvurulduğunu itiraf etti. Bakan Bekir Pakdemirli, "PKK’nin eline gelir geçsin istemiyoruz, çok net. Yani Efrîn'de biz gelirlerin bir şekilde bize geçmesini istiyoruz" dedi.

Adıyaman’da şehit düşen gerillaları saygıyla anan HPG, “Aziz ve yoldaşlarımızın anıları daima mücadelemizde yaşayacaktır” dedi.

Hakkari, Urfa, ile Adana'da da İmralı tecridine karşı ve Leyla Güven'e destek için açlık grevleri başlatıldı.

İstanbul ve Adana'da insan hakları savunucuları, hasta tutsaklar için bir araya geldi. Tutsakların tedavilerinin engellendiğine dikkat çekilen eylemlerde, duyarlılık çağrısı yapıldı.

KESK’in "Yoksullaşmaya, işsizliğe ve güvencesizliğe karşı birlikte mücadele" sloganıyla İzmir Gündoğdu Meydanı'nda binlerce kişinin katıldığı miting düzenledi. KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, omuz omuza birlikte mücadeleye çağırdı.

Serêkaniyê’de aşiret önde gelenleri ve tüm bileşenler, Türk devletinin Kuzey Suriye’ye saldırılarını kınadı. Aşiret ve bileşenler, saldırılara karşı direniş mesajı verdi.