Gürkan: Ezilen kesimlerin mücadelesi sürecek

Gürkan: Ezilen kesimlerin mücadelesi sürecek

Fransa’nın Montpellier kentinde “kadın, demokrasi ve Kürt sorunu” konulu bir konferans düzenlendi. Gürkan, emek, demokrasi ve barış bloku olarak işçilerle, kadınlarla, Kürtlerle ezilen bütün kesimlerle mücadelenin devam edeceği mesajını verdi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve PYD Fransa Temsilcisi Xalit İsa’nın katılımıyla DIDIF’ın düzenlediği konferans Mala Kurd’a da gerçekleştirildi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye ve Kürdistan’da yaşanan son siyasal gelişmeleri ve partilerinin de bileşeni olduğu HDK’nin tutumuna ilişkin bir konuşma yaptı. Emek, demokrasi ve barış bloku olarak işçilerle, kadınlarla, Kürtlerle ezilen bütün kesimlerle mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Gürkan’dan sonra bir konuşma yapan PYD Fransa Temsilcisi Xalit İsa ise, Rojava’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Avrupa’da yürüttükleri diplomasi çalışmalarını da değerlendiren İsa, “Hala istediğimiz düzeyde bir destek alamadık. Ama çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Konuşmalar ardından konferansa katılanlar da konuşma yaptı.