GÖRÜNTÜLÜ

HDP Adayı Aslan: Erdoğan'ın pis emellerini kursağında bırakalım!

HDP Batman Adayı Aslan, "Erdoğan'ın pis emellerine karşı halkımız mutlaka sandığa gitmeli" dedi. AKP'nin savaş politikasına tepki gösterdi.

HDP Batman Adayı Aslan, "Erdoğan'ın pis emellerine karşı halkımız mutlaka sandığa gitmeli" dedi. AKP'nin savaş politikasına tepki göstererek, "Bizim bebeklerimizi katlettiler, cansız bedenlerini buzdolaplarına koymaya kadar götürdüler" diyen Aslan, "Türkiye’de bulunan bütün halklar barışa, HDP’ye destek vermeli ki Erdoğan'ın hevesi kursağında kalsın" vurgusunda bulundu.

1 Kasım Genel Seçimleri'ne sayılı günler kalırken, HDP'nin Kuzey Kürdistan’da seçim çalışmaları sürüyor. Basın sansürü ile karşı karşıya olan HDP, mitinglerine yönelik düzenlenen bombalı saldırılar nedeniyle mahalle, köy ve esnaf ziyaretleri ile seçim propagandasını yürütüyor.

HDP Batman Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan, seçimlere ilişkin ANF’ye konuştu.

'HALK 1 KASIM'I İPLE ÇEKİYOR!'

Seçim nedeniyle gelenekselleşen bölge mitinglerini yapamadınız..  Basında da partiniz üzerinde bir ambargo var. Nasıl propaganda yapıyorsunuz?

Batman’da il ve ilçelerin tüm mahallelerini geziyoruz. Kentteki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerini ziyaret ediyoruz. Ancak kapısını çaldığımız her bir birey, ‘aslında gelmenize de gerek yoktu, biz yapılan zulmü yakından görüyoruz ve süreci takip ediyoruz. Bu halka yapılan zulme karşı diktatörlüğü yıkmak için HDP’nin yanında olacağız’ diyorlar. Evet, halk her ne kadar sokaklarda, meydanlarda değilse bile 1 Kasım gününü iple çekiyor. Umuyoruz ki, 1 Kasım’a daha güçlü bir katılım olacak, halk barış ve kardeşliğe 'evet' diyecek.

Miting yapmıyoruz, yapamıyoruz. İktidar maalesef mitinglerimizi kana buluyor. Bunu Suruç’ta gördük, Amed’de gördük; bunu Adana’da, Mersin’de, Ankara’da gördük. Bu iktidarın tek amacı halkı sindirmek, halkı korkutmak, halkın iradesi ile seçilenlerin önüne geçmektir. Ama biz kapı kapı dolaşıyoruz. Biz bu hakikatleri anlatıyoruz. Halk bizden barışın kalıcılaşmasını istiyor, halk bizden ölümlerin yaşanmaması için mücadele etmemizi istiyor. Biz 7 Haziran öncesinde de elimizden geleni yapacağız, demiştik, şimdi de aynı şeyi söylüyoruz. 7 Haziran’dan sonra insanlarımızın ölmemesi için gidip canlı kalkan olduk. Biz kendi canımızı bile ortaya koyduk ki, insanlarımız ölmesin, barış süreci sekteye uğramasın. Biz yine bu tür demokratik eylemlerimizi devam ettireceğiz ve barışın kalıcılaştırması için Meclis'i barışa, masaya mecbur edeceğiz.

SANDIKLARIN TAŞINMASI OYLARI ETKİLER Mİ?

Batman’da da sandıkların taşınması söz konusu.. Bu, seçmenin sandığa gitmeme riskini doğurur mu?

Sandıkların taşınması olayı, halkın sandığa gitmemesi ve engellemek amaçlıdır. Sandığı nereye kurarlarsa kursunlar bizim halkımız oyunu kullanacaktır. 7 Haziran’da da gördük ki Edirne’den, Tekirdağ’dan gelip kendi ilinde, kendi köyünde ve mahallesinde oyunu kullandılar.  Kaldı ki halkımız, bir ilçede, bir köyde sandık yeri değişti diye oy kullanmamazlık yapmaz. Biz itiraz da etmedik. Ellerinde bir bahane olmaması için bu antidemokratik duruma itiraz bile etme gereği duymadık. Bunla adalet, yasa ve hukuk tanımadıkları için en ufak hukuk boşluğu kendi lehlerine, halkların da aleyhine değerlendiriyorlar. Yüksek Seçim Kurulu diyor ki; 'sandık taşınma Anayasa’ya aykırıdır.' Ama valiler, kaymakamlar, ilgili seçim kurulları ise karara uymuyor. Bunu da ilk kez AKP döneminde görebildik. İlk defa mahkeme kararına uyulmuyor; AKP döneminden başka bir dönemde olmamıştır. Çünkü adil bir tarzda seçim yarışına giremiyoruz. AKP oyunbozanlık yaparak seçimi kendi lehine çevirmeye çalışıyor.

OY KULLANMA ÇAĞRISI

Halk, '1 Kasım’dan sonra topyekun bir savaş başlatılacak’ endişesini taşıyor. Bu konuda seçmenin sizden bir talebi oluyor mu?

Öyle görünüyor ki son yapılan anketler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 3. erken seçim fikrini vermiştir. Şimdiden seçim sonuçlarını tahmin edebildiği için 3. seçimin şartlarını hazırlamaya çalışıyor. Bundan dolayı bizim halkımız, Türkiye’de bulunan bütün halklar barışa, HDP’ye destek vermeli ki onun o hevesi kursağında kalsın. Evet, onların amacı savaş, kan dökmek ve bunu yapmaya da çekinmiyorlar. Bizim bebeklerimizi katlettiler, cansız bedenlerini buzdolaplarına koymaya kadar götürdüler. Kendi çocukları da İtalya’da olduğu için savaşı başlatmada; askerin, polisin, gerillanın ölmesinde onlar için bir sakınca yoktur.  Ama halklar buna müsaade etmemelidir. Önümüzde seçim var, halklar onun bu pis emellerini kursağında bırakmalıdır. Halkımız mutlaka oy kullanmaya gitmelidir.