HDP adaylarına ilgi büyük: AKP gidecek!

HDP'nin belediye eşbaşkan adayları, halk ve esnafla buluşmaya devam ediyor. Ekonomik krizden şikayet eden halk, HDP'li adaylara büyük ilgi gösteriyor.

HİLVAN

HDP Hilvan Belediyesi Eşbaşkan adayları Meral Balter ve Bışar Tüysüz, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. HDP, Hilvan ilçe merkezi ve kırsal mahallerde kapı kapı gezerek halkla buluşuyor. Oluşturulan seçim komisyonları ile bir yandan eşbaşkan adaylarının ulaşamadığı mahallere gidilirken, bir yandan da eşbaşkan adayları ile birlikte merkez mahallerde seçim çalışmaları yürütülüyor.

Hilvan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Meral Balter ve beraberindeki HDP’liler, Karacurum Mahallesi'nde (Cirnê Reş) halka bir araya geldi. Halk adaylara yoğun ilgi gösterdi.

HDP’lileri daha önce AKP’ye oy veren kişiler de ilgi ile karşılayarak, AKP’nin artık sorun çözen değil sorun yaratan bir parti haline geldiğini söyledi. 

CEYLANPINAR 

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın katılımıyla Ceylanpınar ilçesi PTT Caddesi'nde seçim çalışmaları devam etti. Semt pazarını ziyaret eden HDP'li Öcalan ve Ceylanpınar Belediye eşbaşkan adayları Narin Gezgör ve Mehmet Ali Kahraman, pazar esnafını dinledi. Halk ve esnaf AKP'nin yarattığı ekonomik krizden şikayetçi oldu.

MALATYA 

HDP Malatya İl Örgütü ve adaylardan Küçük Sanayi Sitesi esnaflarına ziyaretler devam etti. Ziyarette Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yusuf Bozkuş, HDP Malatya İl Eşbaşkanı Kemal Gedik ile partililer katıldı. 

Ziyarette ilk olarak bir değerlendirme yapan HDP Malatya İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, esnafın sıkıntı içerisinde olduğunu belirtti. 

HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yusuf Bozkuş ise, "HDP olarak, yağmur çamur dinlemeden, hava koşullarına bakmadan her an sahada olacağız ve sıkılmadık el bırakmayacağız" dedi.

VAN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Van'da iki noktada gençlik buluşmasına katıldı. İlk olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) okuyan gençlerle buluşan Şık, üniversitenin bahçesinde toplanan çok sayıda öğrencinin sorularını yanıtladı. 

Buluşmada konuşan Şık, en ağır faşizm dönemi yaşadıklarını belirterek, AKP'nin kendisinden olmayan her kesimi terörist ilan ettiğini hatırlattı. Van'da HDP’yle yarışacak partinin olmadığını belirten Şık, bölgede HDP'nin kazanmama gibi bir sıkıntısının olmadığını dile getirdi. Şık, "Batıda onları geriletirsek kök dişlerini kırmış gibi olacağız. Şuan herkes umutsuzluk içerisinde. İnsan en zor dönemlerde umutsuzluktan umut yaratır. Buna inanıyorum ve bu iktidarın gideceğini düşünüyorum" dedi.  

AKP'ye seçimde yine oy çıkması halinde faşizme devam edeceğine dikkat çeken Şık, "AKP bir mafya ve bu mafyalığı en ağır bir şekilde de yapıyor" dedi. 

Şık, YYÜ'nün ardından HDP'nin İpekyolu merkez seçim bürosunda gençlerle bir araya geldi. Yüzlerce gencin katıldığı buluşmaya eşbaşkan adayları da katıldı. Şiir dinletisi ve tiyatro gösterimiyle başlayan buluşmanın ardından ilk olarak konuşan HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede, Leyla Güven'in açlık grevini selamladı.

Şık, "Leyla Güven için sandığa gideceğiz" mesajını verdi.