HDP'li Öztürk'ün duvarına ırkçı tehdit

HDP'li Sefer Öztürk'ün evinin duvarına ırkçı tehditler yazıldı. Karakola giden Öztürk, bu kez de polisler tarafından tehdit edildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Örnek Mahalle Temsilciliğinde görevli Sezer Öztürk’ün evinin duvarına ırkçı yazılamalar yapıldı. Öztürk’ün duvarına büyük harflerle “Alevi defol Kürt” diye yazılıp, çarpı işareti atıldı.
Öztürk, duvarın fotoğrafını çekip, sanal medya hesabından paylaştığını, ardından da suç duyurusunda bulunmak üzere Kıraç Polis Merkezi’ne gittiğini söyledi.

POLİS DE TEHDİT ETTİ

Öztürk, gittiği polis merkezinde ise tehdide maruz kaldığını ifade etti.
Yaşadıklarını anlatan Öztürk, karakolda ifade verdikten sonra çıkıp arabasına bineceği sırada polislerin kendisini durdurup, ‘Amir ile görüşeceksin’ diyerek yeniden karakola çağırdığını aktardı. Öztürk, sonrasında yaşananlara dair ise şunları söyledi: “Amir ile görüştük. Amir bana ‘bunları sosyal medyadan paylaşmışsın, onları sil’ dedi. Daha sonra ‘hepimiz kardeşiz, sen halkı kin ve nefrete teşvik ediyorsun böyle. Bu yaptığın doğru bir şey değil. Bunu silersen daha iyi olur, silmezsen senin hakkında halkı kin ve nefrete teşvikten işlem başlatmak durumunda kalırız’ dedi.”
Öztürk, "Seyit Rıza, Koçgiri, Madımak vd. katliamları biliyoruz. Bu katliamlar devam ediyor. Bu yaşananlar da bu zihniyetin bir devamı” dedi.