HDP’li Gergerlioğlu’nun vekilliği iade ediliyor

Vekilliği düşürüldükten sonra cezaevine konulan ve aylar sonra serbest bırakılan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin bugün geri iade edilmesi bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliği 17 Mart 2021 tarihinde düşürülmüştü.

Saat 14.00’da yapılacak Meclis Genel Kurulu’nda HDP’li Gergerlioğlu’nu vekilliğinin iadesine dair kararın okunması bekleniyor.

Gergerlioğlu, 2016’da yaptığı sanal ağlardaki bir paylaşımı nedeniyle Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018’de “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hakkında verilen cezanın Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanması ardından vekilliği düşürülmüştü. Bunun üzerine Meclis’te adalet nöbeti tutan Gergerlioğlu, eyleminin beşinci gününde gözaltına alınmış ve aynı gün serbest bırakılmıştı. 11 gün sonra da yeniden gözaltına alınıp tutuklanmıştı.  Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile 6 Temmuz günü serbest bırakılmıştı.