KCK Ekoloji Komitesi Erdiş için eyleme çağırdı

KCK Ekoloji Komitesi Erdiş için eyleme çağırdı

KCK Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komitesi, Erdiş’te 12 bin ağacın kesilmek istenmesini  AKP’nin çözüm sürecini istismarı’ olarak tanımlayarak, Kürtler ile demokratik güçleri “Doğama ve yaşamıma dokunma” diyerek her yerde direnişi geliştirme çağrısında bulundu.

KCK Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komitesi, Van’ın Erdiş İlçesi’nde TOKİ İnşaatlarına alan açmak için 12 bin ağacın kesilmek istenmesine tepki gösterdi.

Komite yaptığı açıklamada, “AKP hükümetinin çözüm zihniyetine girme konusunda ayak diretmesi, ‘her şeyi ben belirlerim’ mantığından vazgeçmemesi, karakol ve baraj yapımlarını durdurmaması, üstelik her yerde ‘Gezi’ eylemleri gündemdeyken Van’ın Erdiş ilçesinde 12 bin ağacı keserek TOKİ inşaatlarına alan açmak istemesi, AKP’yi demokratik çözüm sürecinin istismarcısı durumuna getirmektedir” dedi. 

Van depremini bile istismar eden AKP hükümetinin her yerde, bir rant aracı olan TOKİ inşaatlarıyla yeşil yaşam alanlarını yok etmeye başladığı ifade edilen açıklamada, “Bunun için, örtülü bir soykırım uygulaması olan TOKİ’ye karşı her yerde harekete geçmek en demokratik haktır. Erdiş halkı yalnız değildir. Van başta olmak üzere tüm demokrasi güçleri ve tüm halkımız Erdiş halkının ekolojik ve ekonomik yaşam hakkını sahiplenmeli, hiçbir yerleşim alanı, sıranın kendisine gelmesini beklemeden ayağa kalkmalıdır” çağrısı yapıldı.

“Erdiş’ten Gezi’ye, Gezi’den Erdiş’e kurulacak köprü, demokratik çözüm sürecinin de karşılaştığı riskleri ortadan kaldıracaktır” denilen açıklamanın sonunda şu çağrıya yer verildi:

“Halkımızı ve tüm demokrasi güçlerini, “Doğama ve yaşamıma dokunma” diyerek AKP’nin her şeyi kendisinin belirleyebileceği yanılgısına son vermek için tüm kentlerde, kasabalarda, köylerde demokratik kurtuluş ve özgür yaşam ruhuyla direnişi geliştirmeye ve sonuç alıncaya kadar büyütmeye çağırıyoruz.”