Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi’nden Kurban Bayramı mesajı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi: Tek bir insan öldürmenin dahi büyük bir günah ve çirkinlik sayıldığı Ortadoğu'da her gün onlarca insan Müslüman geçinenlerce katlediliyor.

Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan KCK-Halklar ve İnançlar Komitesi, “Zalimlere karşı mücadelede inanç, cesaret, ısrar ve birlik hep kazandırmıştır. Sizlerin ve Türkiyeli tüm halkların bu bayramda işleyecekleri en hayırlı amel birliğinizi güçlendirmeniz, bölücü ve ayrımcı TC devletinin saldırıları karşında daha da kenetlenmeniz olacaktır” dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan KCK-Halklar ve İnançlar Komitesi, günümüzde genelde insanlığın, özelde de Müslüman halkların çok ciddi toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar yaşadığını belirtti.

Büyük acı ve yıkımlara yol açan bu sorunları devleti yönetenlerin yarattığını dile getiren KCK Halklar ve İnançlar Komitesi açıklamasında şunları belirtit: “Bunlar gasp ve talanla zenginleşip saraylarda yaşarken, halklar yokluğa mahkum olmuştur. Kurban bayramı geleneğinden de bildiğimiz gibi zalim devlet yöneticileri çıkarları ve saltanatları uğruna insan kurban etmekten de çekinmemiştir. Bu zalimlere karşı halkların da İbrahimi duruşu hiç eksik olmamıştır. Binlerce yıldır kutlana gelen kurban bayramı kendileri için insan kurban etmekten sakınmamışlara karşı ezilenlerin, yoksulların, değerleri elinden alınmak istenmiş halkların direnişinin ifadesidir. Bu mücadele bugün de İbrahimiliğin ‘insan kurban edemezsiniz’ şiarını yükselttiği topraklarda güncellenerek sürdürülmektedir. Bu mücadele ruhu ve inancıyla Müslüman halkların kurban bayramını kutluyor, bayramın örgütlenmeye ve demokrasi mücadelesini büyütmeye vesile olmasını diliyoruz. Kurban bayramını en doğru ve hayırlı kutlamanın böyle olduğuna inanıyoruz.

Tek bir insan öldürmenin dahi büyük bir günah ve çirkinlik sayıldığı Ortadoğu'da her gün onlarca insan Müslüman geçinenlerce katlediliyor. Bu katliamcılığı durdurmanın yegane yolu, halkların birleşik demokrasi mücadelesini büyütmekten geçtiğini bu bayram vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu yılki kurban bayramının bu duygu ve düşüncelerle kutlanmasını diliyoruz.

Üzerinde yaşadığımız topraklarda en büyük kötülüğü ve zulmü, Müslüman geçinen, ibadetleri gösteriş için yapan münafık devlet yöneticileri ve bunlar için çalışan çeteler yapıyor. Türk devleti Erdoğan-Bahçeli ile birlikte bu zalimliğin ve münafıklığın liderliğini yapıyor. Vahşiliğine çocukları istismar edecek kadar ahlaksız ve alçak bir yönetim ile idare edilen bu devlet, bölge halklarına haçlılardan çok daha zararlı, Moğol istilacılarından daha tehlikeli olmaya başlamıştır.

‘TC KURBAN BAYRAMINA DA KATLİAM YAPARAK GİRDİ’

Önderliğimize uygulanan ağır tecritten de anlaşıldığı gibi Kürtleri yok etmeyi temel gayesi yapmış TC, bu kurban bayramına da katliam yaparak girmiştir. Bayram arifesinde dünyanın en mağdur ve masum halkı Êzdî Kürtlere saldırmış, Êzdî halkının öncüsü Zeki Şengali'yi şehit etmiştir. 20.yüzylın soykırım icatçısı ve uygulayıcısı bu devlet, günümüzde de kendisine has bir faşizm türetmiştir. Faşist TC, artık her zamandan daha çok Türkiye devrimci ve demokrasi güçlerine ve Ortadoğu halklarına düşmandır. Suriye ve Irak topraklarında Kürtler yanında Arap, Asuri-Keldani, Ermeni, Çerkez, Türkmen tüm halklara karşı sürdürdüğü saldırılarla bölgemizin kadim halklar arası barış ve kardeşlik geleneğini yok etmek istemektedir. Erdoğan-Bahçeli Türkiye’si kutsal efsanenin kıyamet alameti saydığı yecuc ve mecuc rolünü üstlenmiştir.

Soykırımcı ve zalim düşmanın tarih sahnesinden silinip yok olmasına az kaldı. Ahlaki anlamda insanlık düşmanı, İslam inancına göre münafık, güncel politik dille katil ve soykırımcı bir düşmanla karşı karşıyayız. Ama bilinmelidir ki zalimler kazanmış olsalardı Nemrutlar, Firavunlar, Ebu Cehiller, Haçlılar, istilacı Moğollar kazanırdı. Şimdi tüm bu kişi ve gurupların adlarını küfürle, lanetle, çirkinlikle, zalimlikle ve ahlaksızlıkla birlikte anıyoruz. Fakat zalimlere karşı mücadele eden İbrahimi gelenek kutladığımız kurban bayramına vesile olmuştur. Dolayısıyla bu yıl ki bayramda üzerinde en fazla düşünmemiz gereken şeyin bu geleneğe nasıl layık olacağımız hususu olduğuna inanıyoruz.

Zalimlere karşı mücadelede inanç, cesaret, ısrar ve birlik hep kazandırmıştır. Sizlerin ve Türkiyeli tüm halkların bu bayramda işleyecekleri en hayırlı amel birliğinizi güçlendirmeniz, bölücü ve ayrımcı TC devletinin saldırıları karşında daha da kenetlenmeniz olacaktır. Erdoğan'ın hep yaptığı gibi, yalancılar, münafıklar her zaman bağırarak çok konuşurlar. Ekonomik krizler yaratarak sizleri işsiz ve yoksul bırakıp teslim almak istiyorlar. Ellerindeki asker ve polis gücü ile sizi korkutup haklı mücadelenizden vazgeçirmek peşindeler. Birilerinin dini inancını, kültürünü, siyasi anlayışını, yalan ve iftiralarla kötüleyerek kendisini iyi göstermek Erdoğan ve TC'nin diğer adı olduğunu unutmayalım. Münafıklar doğrulardan, hakkın safında mücadele edenlerden, ellerindeki maddi zenginliklerinin işe yaramadığını görmekten korktukları kadar, başka hiç bir şeyden korkmazlar. O zaman bu bayramı korkularını büyütmeye vesile edelim.

‘YARDIMLARIMIZI MUHTAÇLARA ULAŞTIRACAK KİŞİ VE KURUMLARA VERELİM’

Bu bayramda da şehitlikleri ziyaret edip hayır dualarınızı eksik etmemelisiniz. Tutuklu yoldaşları ziyaret etmek, aileleriyle dayanışma içinde olmak da bayram kültürü gereğidir. İnkarcı ve soykırımcı düşmana karşı örgütlü mücadelemizi büyüterek cevap verelim. Yardımlarımızı başta Efrînlilere olmak üzere Kürdistanlı muhtaçlara ulaştıracak kişi ve kurumlara verelim. Faşist Türk devletine faydası dokunacak yardım ve sadakaların Hak huzurunda kabul görmeyeceğini bilelim. Türkiyeli Müslümanlara zalimin zulmüne ortak olursanız dini hiçbir vecibenizin kabul edilmeyeceğini hatırlatalım. İslam adı altında aldatılıp yoldan çıkarılmışları aydınlatıp doğru yola getirelim. Bu ahlaki görevlerin ifasının ibadetler gibi hayırlı olduğuna inanalım.

Kürdistan özgürlük hareketi olarak bu duygu ve düşüncelerle Kürdistanlı Müslümanlar başta olmak üzere Müslüman tüm halkların bayramını bir kez daha kutluyoruz. Halklara sözümüz demokratik ve özgür yaşam mücadelesini zafere götürmek olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Bu bayram vesilesiyle Atakan ve Zeki yoldaşlar şahsında insanlık kavgasından toprağa düşmüş tüm şehitleri bir kez daha anıyor onlar huzurunda insanlık değerlerine bağlılığımızı bir daha yeniliyoruz.”