Kerkük'ten KDP'ye tepki: Türk devletine hizmeti bırak!
Tevgera Azadi, Demokrasi Cephesi ve Yurtsever Gençlik Hareketi yaptıkları açıklamayla KDP çetelerinin Şengal saldırılarını kınadı.
Tevgera Azadi, Demokrasi Cephesi ve Yurtsever Gençlik Hareketi yaptıkları açıklamayla KDP çetelerinin Şengal saldırılarını kınadı.
KDP’ye bağlı çete gruplarının sabah saatlerinde Şengal’in Xanesor beldesinde bulunan Şengal savunma birlikleri YBŞ ve YJŞ’ye saldırılarına ilişkin açıklamada, saldırının kabul edilemez olduğu belirtilerek, tüm Kürtlere buna karşı durma çağrısı yapıldı.
Kerkük Tevgera Azadi İl Örgütü, Yurtsever Gençlik Hareketi Kerkük Teşkilatı ile Demokrasi Cephesi'nin birlikte yaptıkları açıklamada, “Şengal'de yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar halkımızın özgür geleceği açısından oldukça tehlikeli bir durumdur" denildi.
‘HALKIMIZ DİRENMELİ’
Eylemde yapılan konuşmalar şöyle:
Demokrasi Cephesi adına konuşan Aram İbrahim:
“Bu saldırı Êzidî Kürtlerin DAİŞ saldırıları sonrasında yaşadıklarından daha kötü bir duruma düşmesine de neden olabilecek bir durumdur. Oysa bizden beklenen Êzidîlerin 2014’te yaşadıkları ferman karşısında tüm olanaklarımızla onların yanında olmaktır. Ama görüyoruz ki birileri yardım bir yana Êzidî Kürtlere dönük saldırılar gerçekleştiriyor. Bu kaygı verici bir durumdur. Güney Kürdistan’da şimdiye kadar defalarca bırakuji savaşı yaşadık. Bir daha böyle bir şey istemiyoruz. Güney halkı böylesi bir duruma karşı direnmelidir. AKP eliyle Şengal’e yönelik bir saldırıya izin vermemelidir. AKP eliyle Rojava peşmergelerini Rojava’ya geçirmeye çalıştılar. Şimdi anlaşılıyor ki Şengal’in Rojavasına (Şengal’in batısı) götürmüşler. Sözde DAİŞ'e karşı savaştıracaklar. Ama DAİŞ Şengal'in doğusundadır, batısında değil. Onun için Güney halkı ve siyasi güçleri bu saldırıya karşı durmalı.”
‘ŞENGAL SALDIRISI TÜRK DEVLETİNE HİZMET EDİYOR’
Tevgera Azadi İl Eş Başkanı Nevzat Kerkuki:
"Biz de tüm siyasi çevrelere ve halkımıza Xanesor ve Sinune'de geliştirilen saldırılara karşı durma çağrısı yapıyoruz.
Bizim her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. Türk devleti Kuzey'de binlerce Kürdü tutuklayarak zindanlara koyuyor. Her yerde halkımıza dönük saldırılar yapıyor. KDP’nin yapması gereken buna karşı durmaktır. Yapılması gereken halkımızın büyük bedeller uğruna elde ettiği kazanımları daha da kalıcı hale getirmek ve büyütmektir. Ama maalesef bugün yaşanan Türk devletinin çıkarı gereği halkımıza yönelik saldırılardır. Tüm halkımızın ve siyasi güçlerin bu saldırılara karşı durması gerekir."
‘GENÇLER HER YERDE AYAĞA KALKMALI’
Yurtsever Gençlik Hareketi adına Belen Faris:
"Tüm gençlere bu şekilde Kürtler arası iç savaş çıkarmaya çalışan kesimlere aktif mücadele etmeli ve her yerde ayağa kalkmalıdır. Bugün gerçekleşen saldırılar halkımıza dönük katliam saldırılarıdır. Bugüne kadar yaşanan kardeş kavgası sürekli olarak halkımızın özgürlük mücadelesinin kırılmasının esas nedeni olmuştur. Bu savaş halkımıza katliam ve ölümden öte bir şey getirmemiştir. Bugün yeni bir bırakuji savaşı Türk devletinin komplosu ve planları dahilinde geliştirilmeye çalışıyor. Bunu da KDP’ye bağlı sözde Rojava peşmergelerini kullanarak yapmak istemektedirler.
Biz Güney Kürdistan’daki yurtsever gençler olarak Êzidî halkımıza dönük geliştirilen bu soykırım saldırılarını nefretle kınıyoruz. Tüm gençlere ve halkımıza, aynı zamanda siyasi güçlere çağrımız; bu kardeş kavgasına gidecek saldırılara karşı sessiz kalmamalarıdır. Şengal halkına sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.”