KOMAW, Efrîn'deki insanlık dışı uygulamayı kınadı

KOMAW, Türk devletinin Efrîn'deki insanlık dışı suçlarına dikkat çekerek, "Türk devletine her türlü cevap meşrudur" dedi.

KOMAW Yönetimi, Türk devletinin Efrîn'deki insanlık dışı uygulamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürt düşmanı, faşist, soykırımcı TC zihniyeti ve siyaseti ahlaksızca ve alçakça saldırıları, Kürtlerin yaşadığı tüm alanlarda aralıksız devam etmektedir. TC faşist devleti, işgali altında tuttuğu Efrîn’de, insanları kaçırma, işkence yapma, tecavüz etme, kaybetme gibi insanlık dışı suçları işlemektedir" denildi.

'HER TÜRLÜ CEVAP MEŞRUDUR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:  
"Bu barbar ve faşist devlet, bunlarla sınırlı kalmayıp, halkın değerli ve kutsal gördüğü şehitlerin mezarlarına alçakça saldırıp tahrip etmiş ve kemiklerini çıkarıp başka yerlere götürmüştür. Daha evvel Bakur'da ulusal mücadelede şehit düşen demokrasi ve özgürlük şehitlerinin mezarlarına uçaklarla saldırı yapmış, tahrip etmişlerdi.  
Halkımız ve şehit aileleri, onurlu ve cesaretli bir duruşu sergileyerek çocukların mezarı başında nöbet tutarak, TC devletinin bu vahşetini lanetleyerek nöbet tutmuş, şartlar ne olursa olsun ölümüne 'bizler çocuklarımızın yanındayız' cevabını vermişlerdir. Bu cevap TC devletinin faşist yüzüne bir tokat gibi inmiştir. Bundan sonra da halkın değerlerine gelecek her türlü saldırıya karşı, aynı içerik çerçevesinde cevap vermek, hak ve hukuk zemininde meşru ve yasaldır.  

'BU BARBAR SUÇLARA ORTAK OLMAYIN'

TC devletinin bu insanlık dışı ve barbar saldırıları karşısında, dünya devletleri sessiz kalmakta, aynı zamanda askeri ve ekonomik ilişkilerini devam ettirmekteler.
TC devleti ile her türlü ilişkide olan bu devletlere, bir çağrı yapıyoruz: TC devletinin bu barbarca saldırılarına ortak olmayın. TC devletinin Kürtlere yönelik saldırıları ve katliamları uluslararası alanda suç teşkil etmektedir. Eğer engellemiyorsanız, en azından, hiç olmazsa teşvik pozisyonunda olmayın!

 Kurum olarak diplomatik çalışmalarla, TC devletinin barbarlığını sivil toplum ve hümanist kurumlarla paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm özgürlük şehitlerinin anıları önünde saygıyla eğiliyor, kutsal miraslarına sahip çıkacağımızın sözünü yineliyoruz."