MLKP/Rojava, Zeki Şengali'yi andı

Zeki Şengali'yi anan MLKP/Rojava, saldırıdan Erdoğan'ın sorumlu olduğuna dikkat çekerek, "Kriz içinde debelenen Türk devleti, öfkesi biriken emekçilerin dikkatlerini dağıtmak için ve ayaklanmada öncü rol oynayabilecek güçlere saldırıyor" dedi.

MLKP/Rojava, Şengal’de Türk ordusunun saldırısı sonucu hayatını kaybeden Şengal Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengali için bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Zeki Şengali (İsmail Özden) yoldaş, ömrünü özgürlük mücadelesine vermiş, 40 yıllık bir devrim kadrosuydu. Şengal’i özgürleştirme ve katliamların hesabını sorma mücadelesinde, alanda bulunan MLKP savaşçılarının kendisinden çok şey öğrendiği, mütevazı bir devrimci önderdi" denildi.

'HALKLARIN İRADESİZ, EDİLGEN OLMASINI İSTİYORLAR'

Saldırının baş sorumlusunun Tayyip Erdoğan olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sömürgeci bölge devletleri ve gerici yönetimler, Êzidî ve Kürt halkının örgütlü olmasını, iradelerini büyütmesini, kendilerini, kendi öz güçleriyle yönetmesini kabul etmiyorlar. Gerici bölge devletleri, Êzidî Kürtlerin ve diğer ezilen halkların iradesiz, sinik, edilgen ve uşak bir karakterde, kendilerine teslim olmasını istiyorlar. Bunun için, Şengal'de, Bakur Kürdistan'da ve Rojava'da halkımızın örgütlü ve bilinçli iradesine dönük imha saldırılarında bulunuyorlar.

Dersim'de Atakan Mahirlerin, Şengal'de Mâm Zekilerin katledilmeleri bu politikanın bir sonucudur. Faşist devlet, öncü kadrolarını katlederek, halklarımızı örgütsüz ve iradesiz bırakmayı amaçlıyor. Bu saldırılarla halklarımız korku girdabında tutulmak ve teslim alınmak isteniyor.

'KRİZDE DEBELENEN TÜRK DEVLETİ...'

Kriz içinde debelenen sömürgeci Türk devleti, öfkesi biriken emekçilerin dikkatlerini dağıtmak ve olası bir ayaklanmada öncü rol oynayabilecek güçlere göz dağı vermek için çözümü halklarımızın örgütlü güçlerine saldırılarda arıyor. 

Kürt, Arap ve Türk halklarının birleşik mücadelesi tüm saldırılara rağmen iradeleşecektir. Êzîdî halkımız, yeni fermanlarla kıyımlara maruz kalmamak için, örgütlülüklerini büyütecek, Irak devletinin ya da KDP gericiliğinin kendilerine dayattıkları teslimiyetçi kimliği reddedeceklerdir. 

'ONURLU MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Zeki Şengali yoldaşın şehadeti vesilesiyle, başta Êzîdî halkımız olmak üzere, KCK yönetimine, şehit ailelerine ve mücadele yoldaşlarına başsağlığı diliyor, onların onurlu mücadelesinin yol göstericiliğinde, özgürlük ve onur mücadelemizin mutlak zaferine olan inancımızı yineliyoruz."