Mürşitpınar’da çatışmalar yer yer devam ediyor

Mürşitpınar’da çatışmalar yer yer devam ediyor

Kobanê’de başlayan çatışmalar, yer yer devam ediyor. Yaklaşık 6 saat süren çatışmaların ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda çetelerin geri püskürtüldüğü ancak halen TMO’da bulundukları bildirildi. 

Kobanê’de sabah saatlerinde DAİŞ’in Türkiye tarafından gelen bombalı araçla yaptığı saldırının ardından başlayan yoğun çatışmalar yaklaşık 6 saat aralıksız sürdü. DAİŞ’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı ele geçirmek için yaptığı saldırı YPG/YPJ savaşçıları tarafından geri püskürtülürken, çetelerin TMO’nun buğday ofisinde hala bulunduğu bildirildi.

Türkiye tarafından tank ve zırhlı araçlar filonun çevresine gönderilirken DAİŞ çetecilerine yönelik Türk askeri tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadı.

Kobanê’nin güney ve batısında çatışmalar yer yer devam ederken, doğusunda ise yoğun şekilde devam ediyor. Sabah saatlerinde itibaren kente yönelik çetelerin yoğun havan saldırıları gözlemleniyor.

Kentin çevresindeki cephelerde DAİŞ çetecilerin ait noktalar ise sabah saatlerinde bu yana Koalisyon Güçleri’ne ait uçaklarca bombalanıyor. Kobanê semalarında hava hareketliliği hala sürüyor.

Öte yandan sınır hattının da Suruç tarafından bulunan Boyde köyü ve Etmanak köyü arasındaki yaklaşık 10 km’lik bölge Türk askerleri tarafından kapatıldı. Askerler zırhlı araç ve panzerlerle yurttaşların geçişini engelliyor.

Yine Kobanê’ye yönelik çete saldırılarının başladığı ilk günden itibaren Suruç'un Edmanek köyü yakınlarında basın mensupları için Başbakanlık Basın Enformasyon Müdürlüğü tarafından oluşturulan basın tepesi ‘güvenlik ‘ gerekçesiyle boşaltıldı.