Suruç'ta kepenkler indi
Suruç'ta kepenkler indi
Suruç'ta kepenkler indi
Kobanê’ye dönük DAİŞ saldırılarına karşı direnişe cephesine gitmek isteyen çarşı esnafı kepenklerini indirerek sınıra yürüyor.
Urfa’nın Suruç ilçesi esnafı, Kobanê sınırına doğru yürüyor. IŞID’in Kobanê’ye dönün üç koldan saldırması ve çatışmaların yoğunlaşması üzerine çarşı esnafı da işyerlerini kapatarak, sınıra yöneldi. Kobanê’ye üç koldan DAİŞ’in saldırması tek nefes alınacak sınırın ise AKP tarafından DAİŞ’e açılmasını kınayan ilçe esnafı, sadece, ekmek fırını ve eczaneleri açık bıraktı. Kenttin tamamında kepenkler indi, sokaklar ıssızlaşıyor, şehir giderek boşalıyor.
İşyerini kapatıp sınıra giden Reşit Çetin, duygularını şöyle aktardı: “IŞİD çetelerine destek veren Türkiye’yi kınamak, Kürtlerin birliğini ve Kobanê ile dayanışmak amacıyla kepenklerimizi kapatıp, sınıra yürüyoruz. Katileri destekleyen Türkiye’yi protesto ediyoruz.”
Bir diğer esnaf olan Bozan Çetin de, “Halkımız orada perişan iken kepenklerimizi açık bırakıp izleyemeyiz. Ailemle birlikte sınıra direnişe gidiyorum” diye konuştu.