Tecride karşı ortak mücadele çağrısı

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, bütün duyarlı kesimleri tecride karşı mücadele etmeye ve açlık grevlerine omuz vermeye çağırdı.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecridin, Kürtleri asimilasyon ve soykırım politikasının sonucu olduğunu söyledi.

ANF’ye konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Sarısaç, tecridi sadece Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hedef alan bir uygulama olarak görmemek gerektiğini belirterek, asimilasyon ve soykırım politikasının parçası olduğunu vurguladı. Sarısaç, “Abdullah Öcalan ile ne zaman görüşmeler olmuşsa Kürt sorununun çözümünde ilerlemeler olmuş, ne zaman tecrit uygulansa Kürtlere çok vahşi bir savaş politikası uygulanmış. Abdullah Öcalan, Ortadoğu’da çözüm projesi, felsefesi olan kişilerden biri. Savaşlara, otoriter anlayışlara karşı yarattığı felsefeyle Rojava’da da görüldüğü gibi tüm halkların, inançların birlikte yaşayabileceğini gösterdi. Abdullah Öcalan’ın felsefesinin önemi Rojava’da ortaya çıktı. Dünyanın Abullah Öcalan gibi filozoflara ihtiyacı var” dedi.

CPT ve Avrupa’daki kurumların yaklaşımını da ikiyüzlüce olduğunu kaydeden Sarısaç, “CPT tecridi ve hak ihlallerini açıkça belirtti ama ötesine geçilemedi. AB kendi değerlerine sahip çıksaydı birçok adım atılırdı. Burada atılmış bir adım yok” diye konuştu.

TUTSAKLARIN TALEBİ MEŞRUDUR

Tecride karşı süren açlık grevlerine işaret eden Sarısaç, tutsakların tecrit zulmüne karşı bedenlerini açlığa yatırdığını belirterek, eylemin ve talebin meşru olduğunu söyledi. Kürt liderlerin idam edilip mezar yerlerinin bile gizlendiğini anımsatan Sarısaç, şöyle konuştu: “Abdullah Öcalan için 30 yıla yayılan bir idam isteniyor. Tecrit, idamı ile Kürtlere unutturulmak isteniyor. Kürtler de buna karşı bugün bir açlık grevi mücadelesi yürütüyor. Sayın Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevine ben de katılmıştım. 200 gün sonra adım atılmıştı. Bugün de halen hukuksuzluk devam ediyor. Abdullah Öcalan Kürtler ve diğer halklar için vazgeçilmezdir ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalıdır.”

Kürdistan’ın tüm parçalarında Kürtler üzerinde bir soykırım politikası izlendiğinin altını çizen HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, “Kürtler ve devrimciler çok büyük bir direniş sergiliyor. Tecridin son bulması için faşizm gidinceye kadar birlikte mücadele etmek gerekiyor” dedi.