Temelli Hakkari’de: Çöküşten kurtulmanın tek yolu tecridi kaldırmak

HDP’li vekil Sezai Temelli, "HDP’liyiz her yerdeyiz" etkinlikleri kapsamında bir heyetle birlikte ziyaret ettiği Hakkari’de çözümün tek yolunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi olduğunu söyledi.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Sezai Temelli, beraberindeki heyetle birlikte Hakkari'de halkla buluştu.

Heyet, Hakkari ve Yüksekova yolu arasında bulunan Çiftlik mevkiinde halaylar eşliğinde karşılandı.

Kent merkezinde de yüzlerce kişi tarafından alkışlarla karşılanan heyet, burada esnafları ziyaret etti.

Ziyarat sırasında sık sık, “HDP halktır, halk burada” sloganının atılması üzerine polis, kitlenin önünü keserek tehdit etti.

Yaşanan tartışma esnasında bir polisin Hakkari Milletvekili Sait Dede’yi itmesi tepkileri neden oldu.

Daha sonra HDP il binası önüne gelen kitleye hitap eden Temelli, “Bizim bir fikriyatımız var. Bu fikrayatla demokratik bir çözüm ve demokratik bir cumhuriyet mümkündür. Bu fikriyatı var eden sayın Öcalan'ı selamlıyorum” dedi.

Temelli, “Son 6 yıldır da İmralı'da bir işkence sistemi var. Bu düşünceyi yok sayarsanız, bu düşünceyi tecrit altında tutarsanız ve üzerine HDP'yi kapatmaya çalışırsanız, ortaya koymuş olduğunuz ülkeye ülke denmez olsa olsa bir cehennem olur" diye ekledi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amed ziyaretinde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Temelli, çözümün adresi olarak İmralı’yı gösterdi:

"Erdoğan, ‘Çözüm sürecini HDP yıktı’ diyor. HDP o sürecin asli yürütücüsüdür. İktidar bir çöktürme planı yaparak koskoca bir ülkeyi çökertmiştir. Bu çöküşten çıkmanın tek yolu tecridin sonlandırılmasıdır. Çözüm de muhatap da Sayın Öcalan’dır. Bu cehennemden çıkmanın, savaştan ve kaostan çıkmanın tek yolu tecridin kaldırılmasıdır. Denizi katlederek ve cinayetler işlemeye devam ederek çözüm getiremezsiniz.”

Konuşma ardından Temelli ve beraberindeki heyet; KESK, İHD Hakkari Şubesi, Hakkari Barosu ve ÖHD Hakkari Temsilciliği’ni ziyaret etti.