Viyana'da dev festivalde Öcalan için imza toplanacak
Viyana'da dev festivalde Öcalan için imza toplanacak
Viyana'da dev festivalde Öcalan için imza toplanacak
Avusturya’nın başkenti Viyana’da her yıl 5 milyona aşkın kişinin katıldığı dev festivalde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için imza toplanacak.
Viyana’da 21-23 Haziran tarihleri arasında geleneksel Donau İnsel Festivali düzenlenecek. Ülkenin en büyük etkinliklerinden biri olan festivale 5 milyon dolayında insanın katılması bekleniyor.
Festivale Kürtler de rengleri ile katılacak. Avusturya Civaka Azad birleşenleri ve dostları, Avusturya Kürt Dernekleri Federasyonu (FEYKOM) öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için imza seferberliği başlatarak, festivalde 3 gün boyunca imza toplayacaklarını bildirdi.
FEYKOM yetkilileri Hüseyin Akmaz ile Ali Can, Avusturya’da yaşayan tüm yurtsever ve demokrat çevrelere festivale güçlü katılım sağlayarak, Öcalan’ın özgürlüğü için imza toplamaya çağırdı.