25 Kasım etkinlikleri: Birçok kentte mor zincir oluşturuldu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Türkiye ve Kurdsitan genelinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

AMED

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarası Mücadele günü eylemleri kapsamında cezaevlerindeki kadın tutsaklara kart gönderilip mor zincir oluşturuldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Rosa Kadın Derneği, MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) aktivistleri, Tevgera Jinên Azad-TJA öncülüğünde etkinlik düzenledi. Etkinlikte “Jin, Jîyan, Azadî” felsefesi vurgulandı.

ŞIRNEX

TJA aktivistleri Hezex (İdil) ilçesinde kadınlarla bir araya geldi. Mor zincir oluşturularak katledilen kadınların anısına etkinlik düzenlendi. “Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana jinan” sloganları atıldı.

RIHA

Riha Kadın Platformu, cezaevlerindeki kadın tutsaklara kart gönderdi. Kartlarda "mücadele" vurgusu yapıldı.

MERSİN

KESK Kadın Meclisi tarafından 25 Kasım'a ilişkin açıklama yapıldı. İsrail’in Gazze'ye saldırılarına dikkat çekildi. AKP-MHP iktidarının cinsiyetçi düzen tahayyülüne tepki gösterildi.

İZMİR

Aliağa Kapalı Cezaevi önünde açıklama yapıldı. "Tecrit insanlık suçudur" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganlarıyla etkinlik sona erdi. Bu etkinliklerde kadına yönelik şiddetle mücadele, tecrit karşıtlığı ve kadın özgürlüğü vurguları ön plandaydı.