'İmralı kilidini ne pahasına olursa olsun kıracağız'

Türkiye'de yapılacak siyasi bir seçimle savaşın sonlanmayacağını belirten PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, "Bizim için kilit İmralı’dır ve biz o kilidi ne pahasına olursa olsun kıracağız" dedi.

Stêrk Tv’de yayınlanan ‘Özel Program’a katılan PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirmelerine Mayıs Ayı Şehitlerini anarak başlayan PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem, şehitler gerçeğinin bir PKK-PAJK gerçeği haline geldiğini, partileşmenin şehitler çizgisi üzerinden geliştiğini belirtti.

11 Mayıs’ta kanser sebebiyle şehit düşen devrimci Aysel Doğan’ı saygıyla anan Şimal Ülkem, “Heval Aysel tıpkı Zîlan gibi, Saralar gibi ruhu bedenine sığmayan bir arkadaştı. Asiydi, boyun eğmezdi, var olanı olduğu gibi kabul etmezdi. Tüm yaşamı kavga ve mücadele doluydu. Bugün Zap’ta Zilan’ın Beritan’ın izinde giden yoldaşlarımız aynı zamanda şehit Aysel’in de izinde giderek direniyor ve hesap soruyorlar" diye konuştu.

Şehitleri sahiplenmenin önemine vurgu yapan Şimal Ülkem, Aysel Doğan’ın cenazesine yapılan saldırıya dikkat çekerek, "Yapılan saldırılara karşın belli bir direnme vardı fakat kadın örgütleri daha iyi örgütlenip öncülük etse şehitlerini de daha güçlü sahiplenebilirler" dedi.

KİMSE YANLIŞ MESAJLAR VERMEMELİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yürütülen mücadeleye dönük önemli değerlendirmelerde bulunan Şimal Ülkem, Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürdistan’a uygulanan tecridin artık halklar tarafından açık bir şekilde anlaşıldığını belirterek, asıl savaşın İmralı’da yürütüldüğünü aktardı. Ülkem şöyle devam etti: "Kimse yanlış mesajlar vermemeli. Sadece Türkiye'de yapılacak bir siyasi seçimle, Güney Kürdistan’da bazı siyasi değişikliklerle ya da sadece Şengal’e özerklik verilerek bu savaş sonlandırılmaz, Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülmüş olmaz. Bizim için kilit İmralı’dır ve biz o kilidi ne pahasına olursa olsun kıracağız."

KÜRT HALKI KDP İHANETİNİ ASLA UNUTMAYACAKTIR

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürdistan devrimi önündeki en büyük engelin KDP ile AKP-MHP ittifakı arasındaki işbirliği olduğunun altını çizen PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, "Bugün Medya Savunma Alanlarında topraklarını işgale karşı savunan gerillalara karşı KDP özel güçleri Türk devletiyle işbirliği içerisinde, istihbarati bilgiler vererek Kürdistan topraklarını bombalatıyor. Hewlêr, Türk üssüne dönüşmüş durumda. Bu bir ihanettir ve Kürt halkı bu ihaneti asla unutmayacak ve kabul etmeyecektir. Barzani ailesinden muhakkak hesap sorulacaktır" diye konuştu.

GERİLLA ZAGROSLARDA DESTAN YAZIYOR

Medya Savunma Alanlarında gerillaların Bazên Zagrosê direnişini selamlayan Şimal Ülkem, Türk devletinin Kürt halkını tamamen imha etme temelinde yeni bir savaş konsepti başlattığını dile getirdi. Buna karşı Abdullah Öcalan'ın ideolojisiyle, direnişçi tanrıça kültüründen alınan güçle savaşan gerillaların Zagroslarda destan yazdığını vurgulayan Şimal Ülkem, devrimci halk savaşı perspektifiyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Gerillaya destek vermenin artık yeterli olmayacağını sözlerine ekleyen Ülkem, herkesin bulunduğu yerden siyasi, askeri, diplomatik anlamda bu sürece dahil olması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak Süleyman Soylu’nun özel harp dairesine bağlı olarak Kürdistan’daki savaşı koordine ettiğini ve özel savaş kapsamında her türlü yöntemi mübah görerek saldıralar geliştirdiğini belirten PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem, "Bu temelde halk savaşa karşı daha fazla bilinçlenmeli. Kürdistan’da asker, polis, subay, devlet memuru ve muhtarlar tarafından Kürt kadınlarına uygulanan şiddet, tecavüz ve cinayetlerin özel savaş kapsamında Süleyman Soylu'nun talimatıyla gerçekleşiyor. Buna karşı duyarlı olunmalı. Kadınlar daha güçlü bir şekilde örgütlenmeli, bilinçlenmeli ve eyleme geçmeli" diyerek konuşmasını sonlandırdı.