‘Örgütlü mücadeleyle özgür yaşama’

Rosa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esra Okur, kadınların örgütlü mücadeleyle özgürlükçü yaşamı inşa edeceklerini söyledi.

Rosa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esra Okur, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde taleplerini haykırmak için çeşitli eylem ve etkinliklerle alanlarda olacaklarını belirtti. 


ANF’ye konuşan Esra Okur, kadının özgürleşmesinden korkan erkek egemen zihniyetin, şiddeti günlük yaşamın parçası haline getirmek istediğini söyleyerek, şunları ifade etti: “Kürt kadınları başta olmak üzere dünyadaki bütün kadınlar olarak bunun mücadelesini sürdürüyoruz. Şiddeti günlük yaşam parçası haline getiren erkek eğmen zihniyetine karşı cevabımızı alanlarda vereceğiz. Kadınlar olarak örgütlü yapılarda yer alırsak bu mücadelenin çok büyük bir başarı elde edilebileceğine inanıyoruz.” 

TALEPLERİMİZLE ALANLARDA OLACAĞIZ

Kadınların şiddet, taciz, tecavüzle karşı karşıya kaldığına işaret eden Okur, “Kadınlar hem psikolojik ve ekonomik şiddete maruz bırakılmış durumda. Kadınların yaşadığı bütün olumsuzlukların önüne geçmek için 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne çok önem veriyoruz. Örgütlenme ruhuyla taleplerimizi alanlarda yansıtmak istiyoruz. Örgütlü mücadeleyle kadınlar özgürlükçü yaşamı inşa edecekler” dedi. 

ÖRGÜTLÜ YAPILARDA YER ALMALI

Kadınların örgütlü yapılarda yer alarak mücadele etmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Okur, şunları ekledi: “Bugün Kurdistan ve Türkiye’de kadınların örgütlü yapılarda yer almasının, şiddetle mücadelede çok büyük bir etkisin olduğunu görüyoruz. Kadınlar taleplerini alanlarda haykırmaya devam ediyor ve edecektir. Bundan dolayı Rosa Kadın Derneği olarak 25 Kasım etkinliklerine çok önem veriyoruz. Kadınları, taleplerini daha güçlü bir şekilde duyurması için 25 Kasım etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.”