Şirnex, Mêrdîn ve Wan’da 25 Kasım etkinlikleri

Şirnex, Mêrdîn ve Wan'da gerçekleştirilen 25 Kasım etkinliklerine kadını hedef alan özel savaş politikalarına dikkat çekildi.

ŞIRNEX

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad/TJA), Şirnex'in Qilêban (Uludere) ilçesinde kadın buluşması düzenledi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) binasında gerçekleşen buluşmaya katılanlar arasında yerine kayyım atanan Cizîr Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Kutlu da vardı.

Berivan Kutlu, 25 Kasım'ın büyük bir anlam taşıdığını belirterek, Kürt kadınlarının yaşamın her alanında mücadele ettiğini ve bu mücadeleyi veren kadınlar sayesinde toplandıklarını ifade etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, “Çözümün anahtarı İmralı’dadır” diyen Berivan Kutlu, kadınlara yönelik özel savaş politikalarına karşı mücadele çağrısı yaptı.

MÊRDÎN

Dêrik ilçesinde düzenlenen yürüyüşün ardından açıklama yapan yerine kayyım atanan Dêrik Belediyesi Eşbaşkanı Mülkiye Esmez, kadın katillerinin devlet tarafından korunduğunu ifade etti. Mahkemelerin kadına yönelik suç işleyen failleri koruma altına aldığını belirten Mülkiye Esmez, mücadelelerinden geri adım atmayacaklarını ve öz savunmayı örgütleyeceklerini vurguladı.

WAN

Tevgera Jinen Azad (TJA), Wan'da düzenlediği etkinlik kapsamında dengbêj dinletisi gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Barış Annesi Zekiye Kaya, kadına yönelik şiddetin son bulmasını talep ederken, Rojava'ya yönelik saldırılara dikkat çekti. Kadın direnişinin Kürt kadınları tarafından öncülüğünde sürdürüldüğünü ifade eden Zekiye Kaya, artan kadın katliamlarını kınadıklarını ve mücadelelerinden geri adım atmayacaklarını belirtti. Dengbêjler Mukaddes ve Meryem de katledilen kadınlar için şarkılarını seslendirdi.