Ağır hasta Sisê Bingöl için ‘cezaevinde kalabilir’ raporu

Tarsus Devlet Hastanesi, hasta tutsak için skandal rapor verdi. Hastane, böbrek, yüksek tansiyon ve diyabet hastalıkları olan 76 yaşındaki Sisê Bingöl için “cezaevinde kalması hayati tehlike oluşturmaz" dedi.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 76 yaşındaki Sisê Bingöl’ün sağlık sorunları giderek ağırlaşıyor. Bingöl'e yaşlılığa ve cezaevi koşullarına bağlı kalp, karaciğer, mesane rahatsızlığı, yüksek tansiyon, şeker ve böbrek hastalığı tanısı konulmuştu.

Bingöl için Muş Devlet Hastanesi, Bingöl için “Cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremez” raporu verirken; Adli Tıp Kurumu ise “cezaevinde hayatını tek başına sürdürebilir" dedi. 

Bingöl, Tarsus Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ve Tarsus Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu, böbrek, şeker ve tansiyon hastalıklarını tespit ettiği Sise Bingöl’ün cezaevinde kalabileceğine dair rapor hazırladı.

AVUKAT: TAMAMEN DÜŞMAN MANTIĞI!

Sise Bingöl’ün avukatı Gülşen Özbek, karara tepki göstererek, şöyle dedi: "Bingöl’ün çok ciddi sağlık sorunları olmasına rağmen, onu muayene eden sağlık kurulu, Bingöl’ün birçok hastalığını tespit etmesine rağmen, ‘cezaevinde kalmasına engel yoktur’ şeklinde rapor verdi. Bingöl’ün bunca hastalık tanısı varsa nasıl olur da cezaevinde kalmasına engel hal yok? Üstelik raporda yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve böbrek kanseri olduğu belirtiliyor. Bu rapor, tıp etiği ile asla bağdaşmıyor. Bilimsel ölçütlerden uzak, tamamen düşman mantığı ile yaklaşımın bir sonucudur. Rapora karşı gerekli yasal itiraz yollarına başvuracağız."